Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroVak zet een succesvolle traditie voort

Van 7 tot en met 10 december a.s. is het tijd voor de grootste en populairste binnenvakbeurs in de landbouwmechanisatie. De 4e editie van deze vakbeurs, AgroVak 2010, gericht op midden en zuid Nederland vindt traditioneel weer plaats in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Alleen de openingstijden, nu van 13.00 tot 22.00 uur, zijn aangepast. Ook steeds meer Belgische bezoekers komen op deze tweejaarlijkse vakbeurs af.

Deze 4e editie van deze mechanisatievakbeurs wordt georganiseerd door Expo-Management en de Brabanthallen. Ondanks de ontwikkelingen in beursland is de organisatie erg tevreden over het enthousiasme dat de markt blijft tonen voor deze vakbeurs. December is een uitstekende beursmaand en de goede stemming in agrarische markt zorgt voor vertrouwen rondom AgroVak Holland 2010. Ruim 170 exposanten zijn vertegenwoordigd op de beursvloer. Dat fabrikanten en dealers deze beurs belangrijk achten dat bewijzen de vele innovaties die ze aan de eindgebruikers tonen.

Landbouwmechanisatie in de greep van Azië?

De Rabobank en beursorganisator Expo Management organiseren voorafgaand aan de vakbeurs een congres. Centrale thema is de vraag of loonwerkers, akkerbouwers en melkveehouders in de nabije toekomst meer gebruik gaan maken van „Made in Asia‟-machines Tijdens dit congres zijn beslissers welke direct betrokken zijn bij loonwerk- en mechanisatiebedrijven, grote akkerbouw- en melkveehouderijbedrijven te gast van de Rabobank. Er wordt een select gezelschap verwacht in het nieuwe congrescentrum. Qua zakendoen hebben de exposanten hoge verwachtingen. Uit onderzoek bij 202 agrarische bedrijven uit de zuidelijke helft van Nederland blijkt namelijk dat circa 40% van de agrariërs plannen heeft om komend jaar 50.000 euro of meer te investeren in het bedrijf.

Tal van noviteiten bewonderen

Bezoekers die zich willen oriënteren op spuittechnieken komen zeker aan hun trekken. Zo is de nieuwe Homburg HeroW te zien. Dit gaat om een zelfrijdende spuitmachine die uitblinkt in stabiliteit en gebruik maakt van de Hardi Twin-Force luchtondersteuningstechniek. Ook New Hollands‟ paradepaardje, de CR9090 Twin Rotor-model maaidorser, is te zien. Deze gigant staat te boek als de maaidorser met de hoogste capaciteit ter wereld. Voor het eerst in Nederland zijn verder te zien: de Alasco PH3000, een drieassige kiepwagen met een laadvermogen van 30 ton en de De Giant V6004T Tele van Tobroco. De laatste noviteit betreft een kniklader met telescoopgiek die zeer geschikt is voor gebruik op het agrarische bedrijf. Agrometius toont de CFX-750. Uitgerust met een 8 inch touchscreen beeldscherm laat het bedrijf zien dat met GPS-technieken nog gebruiksvriendelijker en professioneler gewerkt kan worden.

Kennisbijeenkomst voor spuitlicentie

DLV Plant organiseert tijdens de beurs spuitlicentie-bijeenkomsten over emissiearme spuittechnieken. Het programma hiervan, bestaande uit presentaties, demonstraties van spuittechnieken en een bezoek aan stands van leveranciers van spuittechniek duurt ongeveer drie uur. Geregistreerde deelname valt voor de spuitlicentie onder het thema "Veiligheid en Techniek" en is zowel geldig voor licentieniveaus bedrijfsvoeren als uitvoeren gewasbescherming.

Vrije markt en investeren

"Eindgebruikers en boeren doen graag zaken met regionale dealers en andersom", aldus beursmanager Joost Arkink. "Het brede pallet aan merken en machines, te zien op deze onafhankelijke mechanisatievakbeurs, toont de vele kansen die er op de vrije markt zijn. Het congresthema sluit daar uitstekend op aan. Deze sector is niet gebaat bij marktbescherming of enige vorm van protectionisme. Wij rekenen in elk geval op een uitstekende vakbeurs voor onze relaties."
Publicatiedatum: