Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bende opgepakt

VK: preitelers verdienen ±12 mln euro aan uitbuiting medewerkersBritse preitelers streken bijna 12 miljoen euro op door het aantrekken van migrerende medewerkers en hen te mishandelen en minder te betalen aldus de BBC.

Volgens BBC News hebben diverse preitelers uit Cambridgeshire, Nottinghamshire en Lincolnshire sinds 2004 Oost-Europese arbeiders ingehuurd en lieten deze jarenlang hard werken. Er wordt beweerd dat deze mensen moesten leven in krappe, vieze, onmenselijke omstandigheden. Daarnaast kregen ze regelmatig minder tot geen loon. Volgens een woordvoerder werden ze geslagen, geïntimideerd en bedreigd. Ook werden de paspoorten van de arbeiders afgepakt, waardoor ze bang waren dakloos te raken in een vreemd land.

Er zijn vijf mannen en twee vrouwen opgepakt en deze ontkennen een samenzwering. De mishandeling en uitbuiting zou plaatsgevonden hebben tussen december 2004 en november 2008. De zaak is nog in behandeling.

Publicatiedatum: