Tholen - De Agri Ladies Day, georganiseerd door FrugiVenta, vond plaats op 8 juli. Rond 14:30 verzamelde iedereen bij Rijk Zwaan. De dames hadden er zin in en om 15:00 kon het feest beginnen. Wilma van den Oever van FrugiVenta heette de groep welkom op de zesde Agri Ladies Day. 
Verzamelen bij Rijk Zwaan
Klik hier voor de fotoreportage
"Langetermijnvisie is belangrijk voor ons"
Bauke Van Lenteren gaf een presentatie over Rijk Zwaan. Rijk Zwaan is wereldwijd gespecialiseerd in de veredeling en het produceren van groentezaden voor professionele teelten in kassen, tunnels en de volle grond. Het bedrijf is gestart in 1924 en momenteel actief in zo'n 100 landen. "In vijf jaar tijd zijn we erg hard gegroeid en hebben we er veel collega's bijgekregen, er werken nu ongeveer 1.800 mensen bij Rijk Zwaan. Het is voor ons een uitdaging om te blijven groeien." 
Bauke legde het verloop van veredeling uit. "Dit is een heel arbeidsintensief en langdurig proces is. Het duurt 5 tot 15 jaar voordat het eindproduct gereed is, daarom is het belangrijk dat we een langetermijnvisie hebben. We zijn bezig met oplossingen voor de hele keten." De Convenience & Flavour manager vertelde ook nog iets over Sentational Flavours. Ze gaf aan dat hier vooral de vraag speelt: "Hoe weet je of iets lekker is? Er wordt door ons veel onderzoek gedaan naar smaak, geur, aroma en structuur van groenten. Samen met de consument en expertpanels maken wij keuzes."

Klik hier voor de fotoreportage
Love my Salad
Thijs Hulisz had een voorkeurspositie deze dag want als enige man mocht hij aanwezig zijn bij de groep Agri Ladies. Hiervan genoot hij zichtbaar. 
Thijs Hulisz, Rijk Zwaan
Thijs presenteerde het concept 'Love my Salad'. "Het doel van dit concept is om de wereldwijde consumptie van groenten te verhogen en dat samen te doen met onze partners en netwerk." Met 'Love my Salad' is men actief op Twitter en Facebook en daarnaast is ook een website waar dit concept wordt uitgelegd. Thijs legde uit dat het de doelstelling is dat als mensen iets willen weten over groenten ze meteen de link leggen naar 'Love my Salad'. "We willen de consumenten informeren en enthousiasmeren." Bij het concept wordt gebruikt gemaakt van QR-codes. Het is de bedoeling dat er sprake is van interactie tussen de consument en de aanbieder. "Telers, coöperaties en supers kunnen zich presenteren en leren van de consument."

De hele groep in het proefveld bij de sla
De groep kreeg nog een rondleiding in het lab en mocht daarna sla oogsten in het demoveld. Hier stonden allerlei rassen kool en sla en voor velen was het verrassend dat er zoveel variëteiten bestonden.

Wilma van den Oever, Frugiventa houdt trots haar zelfgeoogste sla vast
't Smaakatelier
's Avonds konden de dames los gaan in de keuken van Monique van Gemeren. Zij is eigenaresse van kookstudio 't Smaakatelier in Klundert en geeft daar kookworkshops.
In de sfeervolle kamer, het mooie terras en gezellige keuken hadden de Agri Ladies het prima naar hun zin en na wat uitleg door kokkin Monique kon men beginnen met koken. Er stond tapas op het menu en met verschillende ingrediënten werd een heerlijke maaltijd gemaakt. Voordat er gegeten kon worden moest eerst alles worden afgewassen maar daarna was het genieten van het eten, de gezelligheid en de feestelijk gedekte tafel. De dag was een succes!
Klik hier voor de fotoreportage