Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen fipronil meer, wat nu?

De werkzame stof fipronil in insecticidencoating van uienzaad is na het teeltjaar 2019 verboden. Dat vraagt om alternatieven voor bestrijding van de uienvlieg.

Uientelers hebben de uienvlieg de laatste jaren beheersbaar kunnen houden door methoden zoals Steriele Insecten Techniek (SIT) en gecoat zaad. Nu de zaad-coating wegvalt, moeten telers gezamenlijk extra inspanningen doen om de druk van de uienvlieg laag te houden. De Steriele Insec-ten Techniek zal daarin een belangrijke rol spelen.
Haak nu aan en krijg zekerheid voor de toekomst Afgelopen vijf jaar is het areaal met SIT aanzienlijk gegroeid en er is veel geïnvesteerd om de productie te optimaliseren en te maximaliseren. Een volledige dekking in 2020 met SIT is echter niet realistisch. Een belangrijk principe is in ieder geval dat we trouwe klanten trouw blijven. Uientelers, die in 2019 meedoen met de SIT in de bestaande teeltgebieden, kunnen vanaf 2020 ook meedoen. Die toezegging doen we alvast', meldt De Groene Vlieg.

Bron: De Groene Vlieg

 

Publicatiedatum: