Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"De vraag naar uien zal vooral uit Europa moeten gaan komen"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel bijzonder rustig. "De vraag blijft uit en ik weet ook niet waar die op korte termijn vandaan zou moeten komen. In Afrika sluit Senegal op 15 januari de grenzen, krijgt Ivoorkust eigen oogst en heeft Mauritaniƫ geen geld om onze dure uien te kopen. Ook voor veel andere delen van de wereld zijn we te duur, waarbij er alternatieven voorhanden zijn. De vraag zal dus toch vooral vanuit Europa moeten gaan komen", constateert inkoper William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders.

"Het is te hopen dat Senegal nog wat uien tekort komt voor de eigen oogst losbarst, maar voorlopig liggen er genoeg Nederlandse en buitenlandse uien op de kade. Zeker als er begin volgende week geen vraag komt, zullen er toch een aantal mensen zenuwachtig gaan worden. Al met al ziet de markt er niet florissant uit en komt de baalprijs in Nederland van met name de middelsortering - momenteel op een niveau rond de 47 cent - onder druk te staan, hoe tegenstrijdig dat ook lijkt gezien de voorraden en de boerenprijzen", besluit William.

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
[email protected] 
www.beemsterboer.nl