Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR zoekt 600 nieuwe personeelsleden

WUR heeft honderden nieuwe medewerkers nodig. De zoektocht naar 600 personeelsleden wordt de grootste uitdaging in het nieuwe jaar. Dat stelde rector magnificus Arthur Mol begin januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de raad van bestuur in Atlas.

Na jaren van bezuinigingen bij Wageningen Research en beperkte groei bij de universiteit, waardoor de hand op de knip moest, krijgt WUR de komende jaren meer geld van de ministeries van LNV en Onderwijs. Daardoor kan WUR dit jaar maar liefst 600 nieuwe personeelsleden aannemen. Het gaat om 250 nieuwe banen, om bijvoorbeeld de studentengroei op de universiteit op te vangen en de nieuwe programma’s van Wageningen Research in te vullen, en het vervangen van 350 personeelsleden die vertrekken of met pensioen gaan. ‘De opgave wordt: hoe vinden we goede mensen?’, stelde Mol tijdens de nieuwjaarsreceptie. Normaal neemt WUR jaarlijks tussen de 300 en 350 mensen aan.

Naast een groei in personeel zal de campus dit jaar verder groeien, kondigde de rector aan. Het derde onderwijsgebouw wordt dit jaar in de steigers gezet, net als het nieuwe Dialogue Centre van WUR en het bedrijvengebouw Plus Ultra 2.

Mol gaf ook de hoofdlijnen van het nieuwe strategisch plan van WUR. We willen bijdragen aan grote globale vraagstukken zoals de wereldvoedselvoorziening en de klimaatverandering, stelde Mol, en daarom zijn er transities nodig in ons voedselsysteem. Om antwoorden te vinden, wil WUR meer dan vroeger samenwerken met andere kennisinstellingen en ngo’s. Ook wil het bestuur de interne processen verbeteren en harmoniseren, om de interne samenwerking te versterken. De titel van het strategisch plan verwijst daar naar - ‘Finding answers together’. 

Bron: Resource WUR

Publicatiedatum: