Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krappe marktsituatie voor uien en voorgesneden sla

De kou heeft Europa nu bereikt en als gevolg bewegen de prijzen in alle segmenten. De dalende temperaturen zijn volgens Claus Lermer, groothandelaar die aan regionale gastronomen levert, ook te merken in de kant-en-klaar sector. 

Regionaal partnerschap
De groothandelaar levert aan hotels en restaurants in een toeristisch gebied in Duitsland. De sneeuw heeft een positieve invloed op de vraag omdat het wintersportseizoen begonnen is. "Daardoor is er vraag naar geschilde en soms voorgekookte aardappelen. Regionaliteit speelt ook een grote rol en gelukkig hebben we regionale partners en leveranciers. De fruitsalades doen het momenteel ook goed."

Twee generaties in hetzelfde bedrijf: Claus Lermer (l) werkt op verkoop, Franz Lermer doet de groothandelszaken.

Momenteel is het aanbod van aardappelproducten normaal. Dat komt omdat de oogst in het zuiden niet zo erg aangetast werd door de droogte als die in het noorden. "Onze handelaren halen hun producten uit het hele land. Nu zijn er voldoende regionale producten beschikbaar."

Krappe markt voor uien en sla
Er zijn wel problemen. Op de uienmarkt. "Door de krapte op de markt stijgen de prijzen. En dat kan nog wel even zo blijven. De Spaanse producten zijn momenteel goedkoper dan de Oostenrijkse en Duitse uien. Voor gewone maten zijn Spaanse uien 2 euro goedkoper per 25 kg."

Wat gekleurde sla betreft, is de situatie ook problematisch. Rode eikenbladsla en Novita uit Frankrijk zijn duurder dan de Lolo rassen. "We kopen momenteel veel sla in Frankrijk. In Italië is alleen gemengde sla verkrijgbaar."

Differentiatie 
Lermer ziet nog steeds een veelbelovende toekomst voor zijn bedrijf. "We leveren aan een trouwe klantenkring binnen een radius van 60-70 km. Hun eisen rond kwaliteit en innovatie heeft onze positie op de markt versterkt en laat ons zien dat we op het juiste pad zitten."

Voor meer informatie:
Früchte Lermer
Claus Lermer
Traunsteinerstr. 11
83313 Siegsdorf
Phone: 086 62 / 71 91
Fax: 086 62 / 128 84
E-Mail [email protected] 
www.lermer-siegsdorf.de