Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursus Niet Kerende Grondbewerking

Op woensdag 13 februari (9.30u – 16.15u) is er in Biddinghuizen een cursus Niet Kerende Grondbewerking (NKG). De kosten zijn € 160 (excl/ btw). Aanmelden via sander@naturim.nl 

De cursus gaat over het praktisch uitvoeren van NKG in akkerbouw en groenteteelt. Na de cursus weten de deelnemers wat wel en niet werkt bij NKG. In de cursus wordt specifiek ingegaan op de uitvoering van NKG op biologische bedrijven.

De cursusinhoud:

  • Toelichting op de basisprincipes
  • Praktische ervaringen met het inpassen van groenbemesters
  • Welke machines en bewerkingen werken goed
  • Er wordt een bezoek gebracht aan een NKG bedrijf

Het aantal telers in Nederland die NKG toepast neemt langzaam toe. Inmiddels zijn er in heel het land en op alle grondsoorten bedrijven die geen intensieve hoofdgrondbewerking meer toepassen. In dit bedrijfssysteem wordt het bodemleven zoveel mogelijk gestimuleerd. NKG heeft bewezen voordelen: Het zorgt voor meer bodemleven en een hoger organische stofgehalte. Ook de verbetering van de waterinfiltratie en de draagkracht van de bodem zijn merkbaar en zeer waardevol. NKG is daarmee een zinvol antwoord op de toenemende bodemdruk van mechanisatie.

Cursusleiders zijn Sander Bernaerts (adviseur) en Harm Westers (adviseur/ NKG bio-akkerbouwer). Er wordt een bezoek gebracht aan een NKG akkerbouwbedrijf.

Publicatiedatum: