Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Tiggelman, Van Langevelde Handelsmij"

"Gezien de vraag zou de uienprijs nog verder moeten dalen"

Tholen - Hoe de uienmarkt zich de komende weken zal gaan ontwikkelen, is voor Rene Tiggelman van Van Langevelde Handelsmij uit Kruiningen een groot vraagteken. "Op het moment is het in elk geval heel erg rustig. De telers die wel een goede opbrengst hebben, zullen blij zijn met dit seizoen, maar voor ons als handel is het geen leuk jaar. Geef mij maar normale prijzen en meer volumes, dat is veel prettiger werken."

"In West-Afrika vraagt Ivoorkust kleine hoeveelheden, heeft Mauritanië aanvoer vanuit Marokko en is Senegal op het moment gesloten, hoewel de verwachting is dat er eind deze maand nog wat invoervergunningen zullen worden afgegeven. Andere bestemmingen houden zich ook stil. Ik hoor dat er nog een klein beetje naar Oost-Europa gaat. In West-Europa worden er wel prijzen gevraagd, maar niet gekocht. En het Verre Oosten heeft dit jaar heel veel uien uit China geïmporteerd. Zo'n bestemming moeten we volgend jaar ook maar weer zien terug te krijgen. De contacten zijn nu gelegd en als de kwaliteit tevredenstellend is, wordt het ook lastiger voor ons."

"De baalprijs staat wel licht onder druk. Voor de middelsortering wordt nu 44 cent gevraagd en de grove gaan voor 49/50 cent weg. Als je puur naar de vraag kijkt, zou de prijs nog verder moeten zakken, maar dat is niet zo makkelijk, want iedereen zit met dure uien", constateert René. "Kwalitatief is het ook goed zoeken, we hebben over het algemeen dit jaar niet de kwaliteit om de uien heel ver weg te sturen."

"Wat we de komende maanden moeten gaan doen, weet ik niet. Normaal bedienen wij Spanje met grove uien  (60/80), maar die zijn er dit jaar niet. Frankrijk zit nog volop in haar eigen uien en persoonlijk vind ik de Duitse kleinpakmarkt een hele lastige markt vanwege de kwaliteitseisen en alle risico's met claims vandien. We zullen weer moeten wachten op de importuien", besluit de handelaar.

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
[email protected]
www.javala.nl