Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim van Haandel, Mulder Onions:

"Grote vraag is hoe de markt straks op de importuien gaat reageren"

Tholen - Ondanks de hoge uienprijzen, is er volgens Tim van Haandel van Mulder Onions nog wel wat handel te doen. "Zo is er best wat navraag naar grove uien vanuit IsraĆ«l, Engeland en ItaliĆ« en is Duitsland sinds anderhalve week ook in de markt voor de middelsortering. De export naar Afrika valt nu tegen en gezien de huidige hoge prijzen zie ik daar weinig verandering  in komen, maar ik hoop en verwacht dat als Duitsland leeg is en Oost-Europa aan de markt komt dat het best nog wel wat drukker kan worden."

"Al met al is de eerste seizoenshelft uitdagend geweest, maar niet tegengevallen. Voor de tweede helft is het de vraag hoeveel importuien er binnen gaan komen en hoe de markt daarop gaat reageren. Ik verwacht dat na de beurs in Berlijn de situatie een stuk duidelijker zal zijn." Kwalitatief vallen de uien volgens de exporteur niet tegen. "Wel komen er in het hele land bij de verpakkers wat meer problemen met schot naar buiten, daar zullen we met z'n allen alert op moeten zijn."

Voor meer informatie:
Tim van Haandel
Mulder Onions
Tel: +31 45 5678706
[email protected]
www.mulder-onions.com