Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Gélébart – productmanager bij Prince de Bretagne

Prince de Bretagne gaat traditionele Franse sjalotten naar China exporteren

In november 2018 is er een overeenstemming tussen de Franse en Chinese regering ondertekend waarin de export van traditionele sjalotten vanuit Frankrijk naar China is goedgekeurd. Prince de Bretagne wil dit seizoen de kans pakken om deze nieuwe markt te betreden. Productmanager Pierre Gélébart: “Omdat de datum van ondertekening het verhandelen van de traditionele sjalotten uit de oogst van 2018 uitsluit, richten we ons op de sjalotten van komend seizoen.”


Om aan het protocol te voldoen, moeten telers en importeurs een aantal maatregelen nemen om het risico op het ontstaan van plagen uit te sluiten. “Op dit moment zijn we een controleplan aan het uitvoeren dat voldoet aan de eisen van het protocol. Daarnaast zullen we vóór verzending van de sjalotten meerdere analyses op de bollen uitvoeren,” legt Pierre uit.

“De Chinese markt heeft zich ontwikkeld. Er is een sterke toename van personen met een gemiddeld inkomen, die producten als traditionele sjalotten waarschijnlijk kunnen betalen en ook dol zijn op dit soort importproducten. Voor een succesvolle introductie van traditionele sjalotten op de markt moeten achter de schermen echter allerlei communicatielijnen worden opgezet.


Het verschil tussen sjalotten en uien moet bijvoorbeeld worden uitgelegd en hoe sjalotten kunnen of moeten worden gekookt ... “Best een uitdaging natuurlijk, maar het zou ook de deur naar een veelbelovende markt kunnen openen.” Als het project slaagt, zou dat vooral gunstig zijn voor de Bretonse en de Franse traditionele sjalot en voor het algemene Bretonse groententeeltgebied,” legt Pierre uit. “En wie weet kan de Roscoff-ui ook ooit op de Chinese markt worden geïntroduceerd," besluit Pierre.

Voor meer informatie:  

Pierre Gélébart
Prince de Bretagne
Kérisnel
29250 Saint-Pol-de-Léon
Telefoon: +33 (0) 2 98 69 39 00
Fax: +33 (0)2 98 69 39 01
[email protected]
princedebretagne.com