Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese uienexport naar Europa in laatste fase

De exportprijs van Chinese uien was in december 2018 ten opzichte van vorig jaar toegenomen met ongeveer US$30 (€26,15) per ton. "Op dit moment in het seizoen zijn de uienprijzen voor de exportmarkt gestabiliseerd," zegt Wang Junjie van Henan Junzhian Food.

"Het huidige exportseizoen voor uien is in zijn laatste stadia gegaan. De meeste buitenlandse handelaren hebben hun aanschaf van uien voor dit seizoen eigenlijk al afgerond. Ik denk daarom dat de komst van het Chinese nieuwjaar niet echt een grote impact zal hebben op de uienexport."

"We exporteren onze uien voornamelijk naar de havens van Rotterdam, Genua in Italië en Felixstowe in het Verenigd Koninkrijk. Ook sturen we uien naar Polen, Israël en andere landen via de haven van Qingdao. Het duurt ongeveer 35 tot 40 dagen voordat onze uien op bestemming aankomen.."

“We kijken uit naar de nieuwe oogst. Afgaande op de situatie zoals deze in voorgaande jaren was, zullen de uien van de teeltgebieden Yunnan en Gansu respectievelijk in april en juli op de markt worden gezet. Naast verse uien willen we ook gepelde knoflook, verse gember, gedroogde gember, gepelde uien en diepgevroren uiproducten naar Europa exporteren."

Wang Junjie
Henan Junzhi'an Food Co., Ltd.
E-mail:  [email protected] 
Whatsapp: +86 132 1329 3300

Publicatiedatum: