Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start-ups in de schijnwerpers op Fruit Logistica

Tholen - Onder het motto Disrupt Agriculture vond 8 februari 2019 de eerste Start-up Day plaats op Fruit Logistica. Bedrijven die bezig zijn met de digitale transformatie in de agri- en foodsector kregen tijdens de start-up day volop de ruimte om hun ingrijpende oplossingen voor de branche te laten zien.

De felroze kleur van de Start-up stands viel op in beurshal 9

De Start-up Day spitste zich toe op de thema’s Digital Farming, AgTech en Supply Chain Management. De startups op het gebied van Digital Farming proberen met digitale oplossingen de agrarische processen te optimaliseren en zo efficiënt en duurzaam te kunnen werken. Binnen Ag Tech zijn hulpmiddelen voor oogsten of insectbestrijding ontwikkeld. Optimalisatie van het Supply Chain Management zorgt voor betere voorspellingen en meer transparantie in de keten.

Wilbert Hilkens van FoodInsights en Frank Pisters van VAA ICT Consultancy

FoodInsights verzorgt 'databased storytelling'. Het bedrijf bouwt dataplatforms voor toeleveringsketens voor verse producten en toepassingen voor transparantie (tracking & tracing, carbon footprint, performance monitoring etc.), planning (volume & kwaliteit) en financiën (supply chain finance).

 Filipe Núrcio en Tiago Pessoa van Agri Marketplace uit Italië

Agri Marketplace is een op B2B-cloud gebaseerde digitale marktplaats. De start-up bouwde een digitale handelsmarkt om te kopen en verkopen met verschillende diensten zoals logistiek, kwaliteitsinspecties, veilige betalingen en juridische ondersteuning.

Liza Gulina van Agrimano

Agranimo ontwikkelde een teeltmanagementsysteem. Het platform combineert sensorgegevens, weersvoorspellingen, satelliet- en drone-afbeeldingen met machine learning-algoritmen om site-specifieke aanbevelingen en efficiëntievergelijking te bieden. 

Simone Keijzer en Sylvester Noordam van Gearbox, de digitale keurmeester

Gearbox creëert nieuwe 'collega's' ofwel AI-aangedreven sorteerrobots die de kwaliteit van groenten inspecteren. De sorteerrobots zijn gespecialiseerd in tomaten, komkommers, paprika's en andere groenten. 

Ormi Krikeb van AgriTask

AgriTask is een Israëlisch bedrijf dat de productiviteit in teelt wil verbeteren door gebruik te maken van data en geavanceerde technologieën. Specialisten krijgen informatie van aangesloten teeltbedrijven op basis waarvan zij hen kunnen adviseren, een end-to-end managementplatform voor bedrijven in het agro-ecosysteem.
 

Agroop ontwikkelt een technologische oplossing om telers te helpen bij het volgen van de waterbehoeften van hun gewas en om risicofactoren als ziekten en schimmels te voorspellen.

Ruby Boyarski, Elad Mardix en Avi Schwartzer van Clarifruit 

Clarifruit biedt een cloudgebaseerd softwareplatform (mobiele en webinterfaces) waarmee realtime gegevens over de externe en interne kenmerken van fruit / groenten automatisch kunnen worden geïdentificeerd, verzameld en geanalyseerd.
 
Nnaemeka Ikegwuonu van ColdHubs

ColdHubs is een sociale onderneming die 100% op zonne-energie werkende inloop koelruimten ontwerpt, installeert en inschakelt op teeltbedrijven en marktplaatsen. Door een ColdHub kunnen kleine telers, winkeliers en groothandelaren het uitstalleven van vers fruit, groenten en andere voedingsproducten met 2 dagen tot 21 dagen verlengen.
 
Avi Kahani en Gad Kober van FF Robotics

FF Robotics ontwikkelde de Robotic Fresh Fruit Harvester met 12 robotarmen die 8000 tot 10000 appelen per uur kan plukken. Geheel automatisch vindt de robot zijn weg in de boomgaard en plukt de rijpe appelen uit de bomen.

Angela de Manzanos Guinot van FungiAlert 

Sensoren van FungiAlert zorgen voor vroegtijdige detectie en snelle en betaalbare gezondheidstesten voor grond en water. De technologie SporSenZ bemonstert levende micro-organismen die een beeld geven van de gezondheid van de bodem en ziektedruk. 


InspiraFarms levert een turnkey oplossing voor teeltbedrijven met energie-efficiënte gekoelde opslag- en voedselverwerkingslijnen die voldoen aan de wereldwijde normen voor voedselcertificering en op en buiten het netwerk kunnen worden aangesloten. 
 
Janis Faltman van Logic26

Logic26 ontwikkelt en levert IoT-sensoren voor teeltbedrijven. De start-up biedt een GPS-gebaseerde positioneringsoplossing met verschillende sensoren voor het registreren van temperatuur, bedrijfsuren, versnelling en locatie voor meer transparantie in de keten.
 
Jason Behrmann van Motorleaf

De primaire service van Motorleaf zorgt voor geautomatiseerde oogstramingen voor paprika's en tomaten en is volgens de ontwikkelaars 's werelds eerste en enige bewezen technologie om oogstramingen te automatiseren met rendementsvoorspellingen die meer dan tweemaal zo nauwkeurig zijn als ramingen van mensen.

Bram Tijmons van PATS
 
PATS ontwikkelt micro-drones, autonome insectenbestrijdingsoplossingen voor glastuinbouw. "Met onze oplossing worden vliegende insectenplagen (bijvoorbeeld motten) zowel gecontroleerd als geëlimineerd, zodat verdere verspreiding van de plaag wordt voorkomen."
 
 
Poolynk heeft een digitale oplossing ontwikkeld voor het beheer van verschillende bedrijfsdragers. Het gebruik van het poolynk-platform maakt het voor een middelgroot vrachtbedrijf mogelijk om tot € 100.000 per jaar te besparen. 

Michaedl Vukcevic en Jon Lowy van Ripetime
 
Ripetime meet in realtime (24x7) ethyleen- en vluchtige organische verbindingsniveaus in koelhuizen. Met behulp van RipeTime-bewaking kunnen zinvolle beslissingen genomen worden over de kwaliteit van fruit en ervoor zorgen dat producten in optimale conditie op de markt komen.
 
Ahmed Abbas van SunCity

SunCity ontwikkelt, bouwt en verhandelt mobiele zonnepompen om kleine telers te helpen overstappen van conventionele vervuilende en kostbare dieselpompen. De mobiele zonnepomp is volledig gratis te bedienen en heeft geen uitstoot.
 
Adriano Desideri van Solho werkt onder andere al samen met Van der Hoeven.