Stefan Ranstrand, Tomra

“Het terugdringen van voedselverspilling staat bij ons op nummer 1”

Tholen – “Een van onze grootste doelstellingen voor de toekomst is samen met onze klanten voedselverspilling te reduceren en opbrengsten te vergroten”, sprak Stefan Ranstrand CEO van Tomra tijdens een persconferentie op de Fruit Logistica afgelopen woensdag. “De wereldbevolking blijft groeien en in 2050 hebben we 70% meer voedsel nodig dan vandaag de dag. We willen onze technologieën inzetten om minder voedsel te verspillen, maar ook meer voeding op tafel te krijgen.” Daarnaast wil het bedrijf blijven investeren in nieuwe technologieën en de relaties met hun klanten.


Stefan Ranstrand

Tomra is begonnen met het ontwikkelen van machines en technologie voor de mijnindustrie. In 2011 is het bedrijf in de voedingsbusiness gestapt. “Ongeveer dezelfde sensortechniek die we gebruikten in de mijnindustrie om door steen heen te kijken of er diamant in zit, gebruiken we nu ook om door groenten en fruit heen te kijken. Met deze technologie kunnen we de shelflife van een product bepalen, wat bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling. Daarnaast kunnen we ook de zoetheid van een product vaststellen zodat een bedrijf richting de klant de smaak en kwaliteit van hun product kunnen garanderen”, aldus Ranstrand.

Voedselveiligheid
“Naast voedselverspilling staat ook voedselveiligheid hoog op de agenda in bijna alle landen. Met onze sensortechnologie sporen we gemakkelijk product vreemde materialen op wat de voedselveiligheid van producten te waarborgen. Daarnaast kijken we ook naar de verschillende behoeften per land en continent. We zien dat er in Azië en met name in China veel kleine bedrijven zitten die een andere productiegrote hebben dan bijvoorbeeld Europese en Amerikaanse bedrijven. Daarom hebben we in China een Research and Development afdeling die voor deze markt de meest gerichte oplossingen maakt”, vervolgt Stefan.

Doordat Tomra één van de marktleiders is op het gebied van techniek stelt het bedrijf aardappel- en groenten- en fruittelers in staat om de nauwkeurigheid en de efficiëntie van de opbrengsten verbeteren. “Daarbij is het voor ons ook erg belangrijk om onze klant te begrijpen en niet enkel sorteernauwkeurigheid te geven, maar ook om ervoor te zorgen dat de machines blijven draaien en zo goed mogelijk presteren”, besluit Stefan.

Voor meer informatie:
Tomra
Research Park Haasrode 1622 – Romeinse straat 20
3001 Leuven, Belgium
+32 (0)16 74 28 17
info@tomra.com  
www.tomra.com/food  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.