Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor warmtepompen met terugwerkende kracht opgehoogd

Het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), onder meer voor subsidie bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels, is met terugwerkende kracht verhoogd. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Voor 2018 was 100 miljoen euro ISDE subsidie beschikbaar. Per 1 december 2018 was er nog 12,3 miljoen euro beschikbaar. Door een hausse aan aanvragen in de maand december dreigde de subsidieregeling voor het eerst in zijn bestaan alsnog uitgeput te raken.

Budget verhoogd
Door het budget met 8 miljoen euro te verhogen tot 108 miljoen euro zorgt de minister van Economische Zaken en Klimaat ervoor dat toch alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Onder particulieren waren zonneboilers in 2018 goed voor 6,8 procent van het geclaimde subsidiebudget. Warmtepompen leiden veruit de dans met in totaal 66,6 procent van het geclaimde budget.

Voor dit jaar is het ISDE budget weer vastgesteld op € 100 miljoen. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1000 en € 2.500. Stand van zaken nu; in januari 2019 zijn er 3.635 aanvragen ingediend voor 5.171 apparaten. De deels geschatte claim van deze aanvragen bedraagt € 9.731.292.

Bron: Fluxenergie

Publicatiedatum: