Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Flin, Paris Ail

"Uienmarkt gecompliceerd en slecht bevoorraad"

Het is half maart en de Europese uienvoorraden nemen snel af. De onbalans tussen vraag en aanbod groeit. "Onze voorraad is gedaald en het aanbod op de Europese markt is zeer klein. Dit is zelfs wereldwijd het geval. Veel landen kampen momenteel met een productietekort en de vraag is sterk," legt Patrick Flin uit, directeur van het Franse bedrijf Paris Ail. "In Europa is men in afwachting van de import uit het zuidelijk halfrond, die al wel op gang is gekomen maar nog ontoereikend is om de Europese tekorten aan te vullen. De import zal de komende weken toenemen maar het huidige tekort is dusdanig groot dat de prijzen op de internationale markt voorlopig hoog zullen blijven."

Patrick denkt dat de voorraden in Nederland nog steeds vrij belangrijk zijn in vergelijking tot die in andere Europese landen. "Het is gewoon hun beleid om het seizoen van een product zo lang mogelijk te rekken. In Frankrijk hebben we wel wat voorraden maar niet zoals in Nederland. Spanje daarentegen beschikt nog wel over grote voorraden."

Hoge prijzen
Gezien de krappe aanvoer is het niet verrassend dat de prijzen erg hoog zijn, rond de €0,60-0,65 per kilo, afhankelijk van de herkomst en maten. De prijzen van importuien liggen rond de €0,70-0,80 per kilo. Deze situatie zal naar verwachting nog zo'n vijf tot zes weken aanhouden, waarna de nieuwe Europese uienoogst als buffer kan dienen. De prijzen zullen dus voorlopig nog hoog blijven." 

"Het is een moeilijke markt omdat de aanvoer laag is. In het verleden hebben dit ook meegemaakt met hoge prijzen tot gevolg. Dit soort uienprijzen zien we niet vaak."

Over Paris Ail
Paris Ail is een traditioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in knoflook, uien, sjalotten en aardappelen en gevestigd is op de Rungis groothandelsmarkt. Jaarlijks vermarkt het bedrijf zo'n 18.000 ton producten. Paris Ail maakt onderdeel uit van een groep van drie bedrijven die geleid worden door Patrick Flin en diens partner Thierry Planes. De twee andere bedrijven zijn Royal Saveurs in de Gers, dat zich richt op het telen, verpakken, bewaren en verladen van knoflook, en Le Vili in Riscoof, in Bretagne. 

 

Voor meer informatie:
Patrick Flin
Paris Ail
26 Avenue de Lorraine
CP 70112
94512 Rungis Cedex, France
Phone: +33 156 702 702
[email protected]     

Publicatiedatum: