Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Lode van den Heuvel, VDH Concept

“Onze geperforeerde vensters zijn uniek, 100% recyclebaar en gaan sneller over de verpakkingsmachine”

Tholen – Duurzaamheid, minder plastic en recycling staan tegenwoordig hoog op de agenda in de AGF-sector. VDH Concept levert al meer dan 12  jaar bio-verpakkingen bij retailers in België. “Duurzaamheid was nog nooit zo’n groot issue als nu. We leveren al jaren verpakkingen met gerecycled plastic, maar dat werd nooit gecommuniceerd aan de consument”, vertelt Jan Lode van den Heuvel van VDH Concept. “Momenteel is dit juist wel erg belangrijk en om hierop in te spelen, hebben wij diverse nieuwe bio-verpakkingen ontwikkeld voor de verssector”

Geperforeerde vensters
“Eén van onze grootste primeurs is het maken van geperforeerde gepersonaliseerde vensters in verpakkingen. Met onze perforaties kun je hetzelfde venster-effect creëren als een net, maar met deze methode zijn mono folieverpakkingen compleet recyclebaar en een verpakking met netvenster niet. Daarnaast geven de perforaties verluchting aan het product en loopt het veel sneller over de verpakkingsmachine dan een verpakking met net,” aldus Jan Lode. “Omdat wij de productiemachine zelf hebben gebouwd in Polen, zijn onze perforaties uniek. Tevens kan elk gewenst patroon of logo worden uitgevoerd in een de perforatie op elke gewenste formaat of verpakking, folie of papier.

I’m Green
Ook is VDH Concept bezig met het introduceren van de” I’m Green-folie “ in de aardappelsector. “De I’m Green-folie is tot 85% gemaakt van suikerriet en niet meer van olie, dus is 100% recyclebaar. Dit is geen nieuwe folie, maar in de aardappelsector waren verpakkingen van deze folie bijna niet te vinden. Toch merk ik dat de sector aan het veranderen is, dat moet ook wanneer de media en de eindgebruiker dat min of meer gaat eisen”, vervolgt van den Heuvel. “Technisch gezien zitten er tussen LDP-folie en I’m Green-folie geen verschillen en dat is goed voor de verpakker. De verpakker hoeft niets aan te passen aan de machine en kan er alle gewenste verpakkingen van maken.  Prijstechnisch is het I’m Green-folie net iets duurder, maar dit soort verpakkingen zijn de toekomst.”

Echter doypack-verpakkingen kunnen in I’m Green-folie worden gemaakt. “Prijstechnisch is dit veel goedkoper dan laminaatfolie en je hebt dezelfde staande verpakking, maar dan compleet recyclebaar. Deze is zowel op de rol als voorgevormd verkrijgbaar.”

SQPack
“Tevens zijn we bezig met het ontwikkelen van papieren varianten van plastic verpakkingen. Deze verpakkingen mogen bij het papier- en kartonafval in Nederland en België. Deze SQPack van papier is goedkoper dan gelijkaardige papier folies met en PE laag om te sealen, omdat er maar één materiaal wordt gebruikt en heeft een bio-coating aan de binnenkant. Hierdoor is de verpakking volledig recyclebaar. Daarnaast loopt deze verpakking snel over de verpakkingsmachines en kan zowel op de rol als voorgevormd worden geleverd. Met deze verpakkingen kunnen verpakkers alle kanten op, omdat er zoveel mogelijkheden zijn”, zegt Jan Lode. SQpack is de merknaam van VDH concept voor alle verpakkingen met gepersonaliseerde geperforeerde vensters en alle type verpakkingen.

“JASA verpakking machine fabrikant uit Alkmaar heeft een wereld primeur . Deze machine is gepatenteerd en genomineerd voor de NL Packaging Award 2019. De” Bag2paper “ ( merknaam van de verpakking) geperforeerde papier rollen papier in verschillende kwaliteiten  worden door VDH aangeleverd.

Voor meer informatie:
Jan Lode van den Heuvel
VDH Concept
Nevierslei 15
2900 Schoten
Belgium
+32(0)368 506 33
[email protected] 
www.vdhconcept.com 

Publicatiedatum: