Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clarebout stapt in machinefabrikant Dewulf

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor aardappelen en wortelen, staat sterker dan ooit in de markt na een kapitaalsinbreng door de familiale aandeelhouders Hendrik Decramer en Thomas Decan in samenwerking met investeerder Jan Clarebout. Deze drie partijen bezitten nu samen alle aandelen van Dewulf Group. De fabrikant blijft een zelfstandige familieonderneming en het huidige management blijft gewoon aan het roer. Het vers kapitaal laat Dewulf toe om met meer overtuiging dan ooit tevoren voluit voor haar visie te gaan, waarbij doorgedreven digitalisering en klantgerichtheid centraal staan.


Thomas Decan (links) & Hendrik Decramer

Investering om positie te verstevigen
Dewulf is al sinds haar oprichting een echte familieonderneming en dat blijft ook zo na deze kapitaalsinbreng. De schoonbroers Hendrik Decramer en Thomas Decan, beide actieve bestuurder en familiale aandeelhouder van de 3e generatie, hebben samen met Jan Clarebout de resterende familiale aandeelhouders van Dewulf Group (families Dewulf-Decramer) uitgekocht. Het trio heeft nu 100% van de aandelen van deze groep in handen. “De financiële instap van Jan Clarebout via zijn holding bevestigt dat onze visie goed zit”, zegt Hendrik Decramer, huidig Directeur bij Dewulf en kleinzoon van de oprichter. “Hoewel Jan Clarebout een stille vennoot is en geen ambitie heeft om zich met het dagelijkse bestuur van Dewulf bezig te houden, zal zijn kennis van de aardappelsector ons uiteraard versterken”. De kapitaalsinbreng zorgt voor stabiliteit en de nieuwe middelen bevestigen dat Dewulf Group een onmiskenbare speler in de aardappelindustrie is.

Familiale waarden die echt klikken
De keuze om met Jan Clarebout in zee te gaan is doordacht. “De waarden van Dewulf zijn robuustheid, betrouwbaarheid en respect. Als echte West-Vlaamse familieonderneming vonden we het belangrijk om samen te werken met iemand die ons echt begrijpt”, zegt Hendrik Decramer. “Met Jan is er een klik op het vlak van mentaliteit”. Jan Clarebout is dan ook geen onbekende in de aardappelsector. Hij is de oprichter van het succesvolle Clarebout Potatoes, een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in voorgebakken, diepgevroren aardappelproducten. Jan Clarebout stelt: “Ik kende uiteraard Dewulf en toen ik de kans kreeg om in hun mooie verhaal mee te stappen, heb ik dat gedaan uit persoonlijke interesse. Mijn inbreng moet je zien als een loutere kapitaalsbelegging. De investering in Dewulf Group staat bovendien volledig los van Clarebout Potatoes”.

Bevestiging van de ingezette koers
“Met de kapitaalsinbreng staan we sterker dan ooit”, meldt Hendrik Decramer. “We zien de uitdagingen in de markt en hebben goesting om die aan te pakken. Deze actie was nodig om onze bestaande plannen in een stroomversnelling te steken”. Het huidige management geniet daarbij nog steeds het volle vertrouwen. “Ook voor het personeelsbestand worden er, naast groei, geen wijzigingen voorzien”, bevestigt Hendrik Decramer, die zelf de nieuwe CEO van Dewulf Group wordt.

Geen impact op Dewulf Netherlands BV
De aandeelhoudersstructuur van Dewulf Netherlands BV, voorheen Miedema, blijft ongewijzigd door deze kapitaalsinbreng. René Boeijenga, huidig CEO van Dewulf Group, zal zich in de komende maanden bezighouden met de geleidelijke overdracht van zijn functie als CEO naar Hendrik Decramer. Daarnaast zal hij zich focussen op de verdere integratie van de Nederlandse vestiging en het Belgische hoofdkantoor. Dankzij die inzet kan Dewulf een steeds betere, meer gestroomlijnde dienst aanbieden aan haar klanten. Tot slot neemt René Boeijenga ook de verdere procesoptimalisatie op de site in Winsum voor zijn rekening.

Voor meer informatie:
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
8800 Roeselare 
+32(0)5120 5871
www.dewulfgroup.com    

Publicatiedatum: