Samenwerkingsverband grote rederijen moet digitale processen stroomlijnen

Na goedkeuring van de Federal Maritime Commission (FMC) vorige maand hebben vier containerrederijen, MSC, A.P. Moller – Maersk, Hapag-Lloyd en Ocean Network Express, de Digital Container Shipping Association (DCSA) opgericht in Amsterdam. Het doel is om gemeenschappelijke technologie-standaarden te creëren om de sector efficiënter te maken voor consumenten en scheepslijnen.  

Het plan om een neutrale, non-profit vereniging voor oceaan carriers op te richten werd in november 2018 bekend gemaakt. De vereniging focust op standaardisering, digitalisering en interoperabiliteit in de containerscheepvaart en begint met een leidinggevend team dat bestaat uit oude rotten uit de sector, waaronder Thomas Bagge, die tot CEO benoemd is. 

Digitale standaard is prioriteit
Om snel waarde te creëren en enkele van de grootste pijnpunten in de sector te overwinnen, is een van de eerste projecten de focus op standaarden om het gebrek aan een gemeenschappelijke basis voor technische koppelingen en data aan te pakken. 

De vereniging maakt ook een sectorblauwdruk voor processen die een andere onderdeel van de toekomst van scheepsvracht vormen. Het werk komt ten goede aan de hele sector daar alle standaarden publiekelijk gepubliceerd zullen worden en gratis verkrijgbaar zullen zijn voor geïnteresseerde partijen. 

Hoofdkantoor in Amsterdam
Het hoofdkantoor van de vereniging is in Amsterdam om geen van de rederijen te bevoordelen. Tegelijkertijd is het dichtbij scheepsinfrastructuur en gemakkelijk toegankelijk, alsook een aantrekkelijke locatie voor werknemers. 

Nieuwe leden
DCSA is in gesprek met meerdere andere containerrederijen over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in deelname. Voorbereidingen voor deelname van twee bedrijven zijn al in volle gang. 

Voor meer informatie:
Maria Steffensen
Digital Container Shipping Association (DCSA) 
Tel: +45 2090 7463
Email: info@dcsa.org
www.dcsa.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.