Planten nieuw seizoen loopt op schema

Uienprijzen stijgen 96% ten opzichte van vorig jaar

De voorraden Britse uien zijn bijna op. Er zijn nog ongeveer drie-tot-vier weken voorraad over. Anticiperend op een kort seizoen hebben importeurs al uien van overzee ingekocht. 

Tim Elcombe van British Growers: "Het aanbod is krap voor zowel gele als rode. Er liggen uien in de schappen uit het zuidelijk halfrond, zoals Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. Die uit Nieuw-Zeeland en Australië beginnen nu te komen. Er zijn ook Egyptische uien verkrijgbaar."

De prijzen liggen in vergelijking met andere jaren hoog, maar dat is voor retailers niet zo merkbaar. Op de groothandelsmarkten is het wel even anders met prijzen die 96% hoger liggen dan rond deze tijd vorig jaar. 

Het planten van het gewas gaat dit jaar vergelijkbaar met vorig jaar heel goed toen het 'Beast from the East' het planten vertraagde. "Veel telers plantten nog eind april vorig jaar, de meesten waren klaar op de dag dat ze vorig jaar begonnen."

Tim maakt zich wel zorgen over het gebrek aan regen. "De afgelopen 12 maanden waren erg droog en sommige telers zijn al aan het irrigeren. Dit verschilt van streek tot streek en het is nog vroeg in het jaar."

Voor meer informatie:
Tim Elcombe
British Onions
tim.elcombe@bedgrow.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.