Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Staten: uienprijzen zullen stijgen door geringe voorraad

De uienvoorraden in Noord-Amerika blijven krimpen.

"Er zijn daar niet veel uien", zegt Jessica Peri van Peri & Sons Farms in Yerington (Nevada) "In de Northwest - Washington, Idaho en Oregon - hebben steeds minder verladers uien op voorraad. Ik ken nogal wat verladers die deze week door hun uienvoorraad heen zijn en we zijn klaar in Nevada."

Ze voegt er ook aan toe dat de regio's Texas en El Centro op het punt staan ​​te beginnen met leveren, hoewel het areaal in beide gebieden is gedaald en het weer niet gunstig is geweest. "In El Centro zijn er wat koudere en warmere temperaturen geweest en een deel van het gewas heeft last van schot", voegt Peri toe. "Ik heb gehoord dat het over het algemeen een probleem is in het El Centro gebied. Het natte en koude weer in Texas heeft ook invloed gehad op de kwaliteit van hun gewas."

De beschikbaarheid van de verschillende kleuren lijkt te variëren. Zo is er een behoorlijk aanbod van gele uien. "Maar ik denk dat we de prijzen zullen gaan zien stijgen omdat de Northwest minder voorraad zal hebben", laat Peri weten. Aan de andere kant wordt voorspeld dat er ook weinig voorraad zal zijn van rode uien en zullen de prijzen en beschikbaarheid van witte uien naar verwachting stabiliseren met behalve het aanbod van Texas en El Centro ook aanbod van Baja en Chihuahua.

Prijsverschillen
De prijzen op de uien variëren ook. "De prijzen van gele uien variëren enorm: in Texas wordt €13 à €14 betaald voor een hoeveelheid van 50 pond, terwijl dat in de Northwest nog steeds rond de € 8 à € 9 ligt. Ik denk dat de prijzen van rode uien zullen blijven stijgen, omdat er een tekort zal optreden. De prijzen komen al boven de € 20 uit en ik weet niet of ze stabiel zullen blijven of omhoog zullen gaan", legt Peri uit. "En de prijzen voor witte uien zijn in maart gestegen en zijn sindsdien hoog gebleven. Ze zijn gestegen tot € 54 en ik denk dat we de prijzen een beetje zullen zien dalen. Ze zullen nog steeds hoog zijn, waarschijnlijk tussen de € 18 en € 27, maar ze zullen stabiel zijn omdat we genoeg voorraad zullen hebben.Viva Fresh
Uien zullen de gedachten van Peri bezighouden wanneer ze van 25 tot en met 27 april op de beurs van Viva Fresh in San Antonio (Texas) aanwezig zal zijn, wat een belangrijke beurs voor het bedrijf is om aanwezig bij te zijn. "We doen veel zaken in Texas, vooral vanuit ons magazijn in Nevada," zegt ze. "We telen voornamelijk witte uien en die doen het zeer goed in Texas. We gaan altijd graag naar Viva Fresh om contact te leggen met en ondersteuning te bieden aan onze klanten en om naar de winkels te gaan. En we houden ook van deze beurs omdat het nog steeds klein is. "

Voor meer informatie: 
Jessica Peri 
Peri & Sons Farms
Tel: +1 (775) 463-4444
[email protected]  

Publicatiedatum: