"Exportprijs Chinese uien is sinds maart snel gestegen"

Wang Junjie van Henan Jun's Safe Food: "De nieuwe oogst uien uit Yunnan kwam in maart op de markt. De exportprijs van Chinese uien begon rond dezelfde tijd snel te stijgen. De prijs steeg met meer dan  € 89 / ton in een periode van slechts 10 dagen. De dagelijkse prijsfluctuaties zijn significant en dat maakt het moeilijk prijsramingen te leveren."

 

"Onze exportrassen bevatten gele, rode en paarse uien. Het belangrijkste uienras dat we exporteren is de gele ui. Eerlijk gezegd is de vraag naar paarse uien groter dan de vraag naar gele, maar de export van paarse en rode uien is relatief klein."

"We exporteren momenteel gepelde uien naar Korea en Japan. We exporteren gepelde 60 mm+ uien naar Nederland, Polen, Italië, België en het VK. En naar deze landen exporteren we ook diepgevroren uienblokjes van 10x10 mm in dozen van 10 kg. Het Egyptische uienexportseizoen is net afgelopen, wat onze uienexport naar de Europese markt stimuleert."

 

"Naast uien exporteren we ook Chinese knoflook en verse gember naar Europa. Terwijl we ons marktaandeel blijven ontwikkelen zoeken we ook nieuwe partners in Europa om onze exportactiviteiten verder uit te breiden."

Contactpersoon: Wang Junjie

Henan Jun's Safe Food Co., Ltd.

E-mail: junzhian2019@163.com 

Whatsapp: +86 132 1329 3300 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven