‘Samen bereiken we meer’ zet leden Agrifirm zelf aan het roer

Deze week lanceerde coöperatie Agrifirm ‘Samen bereiken we meer’, een label dat de paraplu vormt van activiteiten van de coöperatie richting de leden met als doel: bundelen van krachten en samen te werken aan de toekomstbestendigheid van de landbouw.

Dick Hordijk, CEO: “We zijn als Agrifirm zeer trots op de lancering van ‘Samen bereiken we meer’ omdat het een initiatief van onze leden is. Het heeft als doelstelling om de krachten van de leden te bundelen en vanuit Agrifirm mogelijkheden te bieden om samen vraagstukken op te pakken. Vraagstukken die je als boer niet individueel op kan lossen. Daarmee zetten we de leden van onze coöperatie zelf aan het roer op de thema’s die zij belangrijk vinden.”

Agrifirm staat voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Met deze stap sluit de coöperatie met haar coöperatieprogramma goed aan op onze in 2017 gelanceerde strategie ‘Better Together’. Het label ‘Samen bereiken we meer’ wordt op initiatief van de Ledenraad gelanceerd. Een programma waarmee de coöperatie

Agrifirm haar leden faciliteert vanuit de verschillende rollen die het als coöperatie vervult:
• het laten horen van de stem van de boer;
• het voeren van de dialoog met maatschappij en markt;
• het verbinden van boer en burger;
• het initiëren en faciliteren van coöperatieve projecten: oplossingen die voor een individuele boer (te) complex zijn.

Binnen het coöperatieprogramma ‘Samen bereiken we meer’ wordt ook nauw samengewerkt met Agrifirm NWE, om de leden te ondersteunen met kennis, netwerk en middelen en gezamenlijk projecten op te pakken die de kern raken van thema’s en vraagstukken die het oplossingsvermogen van individuele leden overstijgt. Het Coöperatiefonds, dat door de leden is vrijgemaakt, draagt financieel bij aan de projecten.

“In de samenwerking op de coöperatieprojecten, kunnen we, naast de kennis uit het veld van de boeren en telers, de kennis en expertise van de medewerkers van Agrifirm benutten en inzetten om samen nieuwe kennis te ontwikkelen. Door actief samen met agrarisch ondernemers werk te maken van deze projecten draagt Agrifirm bij aan een toekomstbestendige landbouwsector”, aldus Dick Hordijk.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven