Decennia geleden teelde men nog nauwelijks knoflook in Zwitserland. Inmiddels ligt het areaal op 50 hectare. Dat is nog steeds niet veel vergeleken bij de circa 600 hectare waarop men uien teelt. Zelfs bij knoflook letten de consumenten inmiddels echter op lokale producten. De hoofdteeltregio's in Zwitserland zijn het Berner en Freiburger Seeland, Zürich en Thurgau, meldt de krant 'Aargauer Zeitung'.
Peter Aschmann uit Illhart in Thurgau is knoflookteler van het eerste uur en teelt inmiddels op circa 4 hectare knoflook. "Het was te lang droog, nu krijgen de planten nogmaals een duwtje in de rug voordat men ze oogsten kan", zegt hij blij. Het vroege ras Auxito heeft goed gedijd en kan in de komende weken geoogst worden. De latere rassen kan men pas vanaf augustus oogsten. "Ze hebben nog even nodig om te groeien, maar ze ruiken nu al heerlijk." Peter levert aan de groothandel en bio-telersorganisatie Terraviva.
Voor meer informatie:
Aschmann Land- und Umwelttechnik GmbH
Birkenhof, 8556 Illhart TG
Telefoon: +41 (0)52 763 15 40
E-mail: [email protected]
www.aschmann-gmbh.ch