Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Autonome, elektrisch en trekker innovaties op de BioVelddag

Agrobots en trekkers, samenwerken of concurreren?

Menko Oosterhuis, verkoopleider bij Abemec, houdt zich bezig met de afstemming van autonome agrobots en de integratie van de al aanwezige technologie in bestaande trekkers. Voor akkerbouwers is de implementatie van een agrobot als vervanging van- of aanvulling op een reguliere trekker namelijk niet zo simpel. “Zowel trekkerfabrikanten als ontwikkelaars van agrarische robots werken aan hun eigen innovaties. Voor de teler is het belangrijk dat beide machines goed communiceren en elkaar aanvullen. Wij werken daarom met Abemec aan praktische samenwerking van GPS systemen in bestaande trekkers en de agrobots. Deze samenwerking is belangrijk voor de toekomst.” Abemec heeft ervaring met innovatie: het bedrijf speelde een belangrijke verbindende rol bij de opkomst van het RTK GPS systeem. “Deze techniek is ontwikkeld door kleine startup SBG, niet door de grote trekkerbedrijven. Kleine bedrijven en startups spelen een essentiële rol bij dit soort innovatie. Wij leveren met Abemec een bijdrage aan de ontwikkeling van deze technieken door het verbinden van onze klanten aan deze kleine startups. Zo heeft de klant invloed op wat zij van innovatie verwachten. En heeft de ontwikkelaar een klant waarvoor hij gerichter de innovatie ontwikkelt. Nederland loopt voorop op het gebied van akkerbouwmechanisatie, het is belangrijk dat dit zo blijft en daar speelt Abemec een belangrijke rol in.” Menko is enthousiast over de vernieuwingen. “Wij zijn daarbij de schakel tussen de kleine bedrijven en onze klanten, zo jagen we vernieuwing aan.”

Abemec staat 20 juni a.s. op het ‘parcours van de TT in Lelystad’, de BioVelddag met thema Toekomst en Techniek in Lelystad. Het aantal aanmeldingen voor de BioVelddag 2019 stijgt in een rap tempo, en is momenteel boven de 40 aangemelde bedrijven. Aanmelden als bedrijf voor de BioVelddag 2019 met een plek in de communicatie kan nog tot 1 juni, dus wees er snel bij. Mis deze kans niet en meldt uw bedrijf aan op www.biovelddag.nl óf mail voor extra informatie naar velddag@wur.nl. Voor Bezoekers is de Velddag dit jaar ook weer gratis!

Datum: donderdag 20 juni 2019
Thema: Toekomst en Techniek, TT Lelystad
Organisatie: Wageningen UR Open Teelten, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Delphy en Let’s talk bio!
Start Velddag: 14 uur met om 18 uur een maaltijd
Entree bezoekers: gratis
Aanmelden en meer info: www.biovelddag.nl

 

Publicatiedatum: