Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landbouwportaal NH weer opengesteld

Per 1 juni heropenen de subsidiemogelijkheid voor agrariërs in Noord-Holland die op hun bedrijf de bodem- en waterkwaliteit willen verbeteren. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft vanwege enthousiaste reactie van agrariërs besloten het subsidiebudget te verruimen. Agrariërs kunnen hun subsidieaanvraag doen via het Landbouwportaal Noord-Holland.

Eerder dit jaar was HHNK vanwege het succes genoodzaakt om de subsidiemogelijkheid tijdelijk te sluiten. Voor de heropening zijn de subsidiepercentages en maximale bedragen van de subsidiemaatregelen aangepast zodat meer agrariërs de kans krijgen hun bedrijfsvoering te verbeteren. Deze aanpassingen zijn mede tot stand gekomen met de expertise van de agrarische samenwerkingspartners, LTO-Noord, de agrarische collectieven en de KAVB.

HHNK-bestuurder Siem Jan Schenk (foto) is tevreden: "Het overweldigende aantal subsidieaanvragen begin dit jaar heeft ons positief verrast. Dit enthousiasme van agrariërs om te werken aan een betere bodem- en waterkwaliteit op hun eigen bedrijf, kunnen we alleen maar aanmoedigen. Daarom ben ik blij met het besluit om het portaal  weer te openen."

Sinds de opening van het Landbouwportaal Noord-Holland in mei 2018 hebben bijna 900 agrarische ondernemers zich aangemeld. Via www.landbouwportaalnoordholland.nl hebben agrariërs toegang tot informatie over erf- en bodemgerelateerde thema's in relatie tot het watersysteem. Ook is het mogelijk om via het portaal gratis coachbezoeken en subsidiemaatregelen aan te vragen. Thema's die centraal staan zijn erfafspoeling mineralen en nutriënten, duurzaam bodemgebruik, gewasbeschermingsmiddelen, perceel- en oeverinrichting & beheer en zoetwatermaatregelen.

Voldoende en gezond zoetwater van levensbelang voor land- en tuinbouw
Het Landbouwportaal Noord-Holland is voortgekomen uit 'Samenwerken aan Bodem & Water'; een samenwerking tussen LTO Noord, de vier agrarische collectieven, de provincie en de drie waterschappen in Noord-Holland (Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht).

Het doel van de samenwerking is het agrarische bedrijf en het watersysteem in Noord-Holland gezonder en veerkrachtiger te maken wat betreft waterkwaliteit, voldoende zoetwater en bodemkwaliteit. De kern van het programma is kennisdeling en het subsidiëren van maatregelen die een agrariër kan nemen op zijn eigen bedrijf.

Bron: HHNK

Publicatiedatum: