Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Maersk bouwt eerste koelloods in St. Petersburg

Op 5 juni werd een ceremonie gehouden voor een nieuwe koelloods in het Russische St.Petersburg in aanwezigheid van Søren Skou, CEO van Maersk, David McCann, CEO van Fyffes, en vertegenwoordigers van de regionale en federale regering. Het werd door de Russische PNK Group gebouwd en ligt op het industrieterrein PNK Park Sofiyskaya KAD in St. Petersburg. Het heeft een oppervlakte van 23.700 m2 met 35 laaddocks die dagelijks meer dan 200 vrachtwagens kunnen bedienen. De maximum opslagcapaciteit zal meer dan 50.000 ton zijn en de door Maersk gerunde bewaarloods zal 200 mensen in dienst nemen. 

Ongeveer 40% van deze nieuwe faciliteit zal door Europa's toonaangevende fruithandel Fyffes bezet worden. De overige capaciteit is beschikbaar voor andere klanten uit de vers- en diepvriessector. De nieuwe koelopslag zal Maersk de mogelijkheid geven om oplossingen aan nieuwe Russische klanten aan te bieden en zo zal ze beter aan hun specifieke behoeften kunnen voldoen. Toegenomen consumptie vereist gespecialiseerde logistiek voor transport en opslag van producten, waardoor geïmporteerde versproducten gedurende langere tijd vers blijven tot ze de consument bereiken. 

Zsolt Katona van Maersk: "Ik ben erg trots op dit project, wat de eerste koelopslag van dergelijke klasse op de Russische markt is. Als Maersk willen we onze rederijklanten in alle aspecten van hun behoeften wat betreft hun aanbodketen bedienen. Dit gaat verder dan transport en opslag is een cruciaal element dat we nu aanpakken."

De faciliteit zal gescheiden opslagkamers voor diepgevroren producten (-25°C), voor gekoelde producten (+2/+8°C) en voor bananen, die een specifieke temperatuur van +13°C vereisen, aanbieden. 

David McCann van Fyffes: "De mijlpaal van vandaag is belangrijk voor Fyffes strategie om ons bedrijf in Rusland te laten groeien. Als grootste importeur van bananen in Europa is Fyffes verheugd over het partnerschap met Maersk in deze opslagontwikkeling, wat onze rijpingscapaciteit in Rusland met meer dan 200 duizend dozen bananen per week verhoogt. In 2018 steeg de fruitimport naar Rusland van bananen 1%, citrus 7,4% en appelen bijna 13,5% vergeleken met het jaar ervoor. Experts ramen dat de fruitimport blijft stijgen de komende jaren. Sinds 2017 is Rusland de op een na grootste bananenimporteur ter wereld, na de VS en voor Duitsland." 

Søren Skou van Maersk: "Maersk levert geïntegreerde eindoplossingen voor onze afzetketens. Terwijl onze Ocean activiteiten in lijn met de markt groeien, is investeren in een ongebroken koelketen een van de speerpunten waarmee we onze non-Ocean activiteiten versnellen en voor de markt uit kunnen groeien."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven