Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ararat Hakobyan, Unisnit

“Met mooi weer stijgt de vraag naar gesneden uien en paprika”Tholen – “Wij werken al 10 jaar lang heel het jaar door met Spaanse uien en niet met Belgische”, vertelt Ararat Hakobyan van snijderij Unisnit. “We hebben er bewust voor gekozen om met Spaanse uien te werken, omdat deze uien erg goed te gebruiken zijn om te barbecueën en dat willen onze klanten. In Spanje hebben wij een kennis die de uien voor ons regelt en we zijn erg tevreden over de kwaliteit en de maten. Echter voor de paprika’s werken we wel met Belgisch product dat we inkopen bij de veiling. Momenteel is de vraag naar onze gesneden groenten normaal, maar het kan beter voor de tijd van het jaar. Met warmer weer zien we de vraag naar onze gesneden ui en groenten erg stijgen, maar ook tijdens de wintermaanden hebben we soms een piek in de vraag.”

Snijbedrijf Unisnit uit Sint-Katelijne-Waver biedt handgesneden paprika en ui voor satés en brochettes. “Wij hebben bewust gekozen voor het snijden met de hand, omdat de kwaliteit van de groenten veel langer behouden blijft. Tot wel 10 dagen nar het versnijden zijn de uien en paprika’s nog knapperig en goed te gebruiken in gerechten”, aldus Ararat. “De ui en groenten komen bij ons binnen en worden door onze medewerkers in de wenste stukken gesneden. We werken op bestelling van de klant. Maandelijks verwerken we 12 tot 15 ton groenten voor de horecasector.”

Biologisch
“Naast de gewone uien werken we op vraag van de klant ook met biologische- en rode uien. Echter de vraag naar biologische uien hebben we over de jaren heen niet veel zien stijgen. Het is nog vrij stabiel en verwachten ook niet dat die de komende jaren hard zal stijgen. Maar wanneer de vraag toeneemt zullen we er zeker op inspelen”, besluit Hakobyan.

Voor meer informatie:
Ararat Hakobyan
Unisnit
Stationsstraat 52
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 34 55 25
[email protected]