Goede kwaliteit, grote maten en hoge prijzen

Spanje: Goede vooruitzichten voor knoflookseizoen

Na twee jaren van seizoenen met problemen en lage prijzen is het optimisme in de Spaanse knoflooksector hersteld door het seizoen van vroege knoflook in de regio Las Pedroñeras (La Mancha).

De gunstige weersomstandigheden, met hoge temperaturen en weinig vocht, zijn essentieel geweest voor de goede maat en de "uitzonderlijke" kwaliteit van de knoflook van dit jaar. Dat stelt Julio Bacete, voorzitter van de Nationale Knoflookkamer en tevens voorzitter van knoflookcoöperatie COOPAMAN.

Bacete benadrukt dat het nog te vroeg is om voorspellingen te doen over de omvang van de oogst. Er zijn nog telers die nog niet klaar zijn met oogsten, en pas als alles oogst gesorteerd is, kan er een betrouwbare raming worden gedaan.

Het begin van het seizoen verloopt tot nu toe zeer gunstig, voornamelijk dankzij de goede marktvooruitzichten. Verder moet opgemerkt worden dat de Chinese oogst dit jaar kleiner zal zijn: een zeer positieve factor voor de Spaanse knoflook. Daar komt nog bij dat de magazijnen rond deze tijd "praktisch leeg" zijn. Ook de tariefverhoging van 25% die de VS de Chinese knoflook heeft opgelegd moet niet vergeten worden.

De Nationale Associatie van Knoflooktelers en -Handelaren (ANPCA) wijst ook nog op het feit dat ze erin geslaagd zijn om de tariefverhoging in Brazilië te voorkomen. Hierdoor blijft een van de belangrijkste overzeese markten open.

 

Bron: lasnoticiasdecuenca.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven