Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetgeving: intrekking goedkeuring chloorprofam

De Europese Commissie heeft beslist om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, die de werkzame stof chloorprofam bevatten, vanaf ten laatste 8 januari 2020 niet meer toe te laten.

Dit staat te lezen in het Uitvoeringsbesluit (EU) 2019/989 van 17 juni 2019. Deze verordening gaat in vanaf maandag 8 juli 2019:

  • De lidstaten moeten toelatingen voor gewasbeschermingsmiddelen die de werkzame stof chloorprofam bevatten, uiterlijk op 8 januari 2020 intrekken.
  • Een toegekende respijtperiode moet zo kort mogelijk zijn en uiterlijk op 8 oktober 2020 aflopen.

Chloorprofam
Chloorprofam is een plantgroeiregulator en herbicide die vaak gebruikt wordt als kiemremmer in de aardappelteelt. Daarnaast wordt de stof ook gebruikt als herbicide voor veel groenten, fruit en kruiden, waaronder (knol)selder, bataten, blauwe bessen, dragon, erwten, frambozen, hop, lima- en sperziebonen, linzen, look, meel, peterselie, plantmateriaal, prei, quinoa, rode kool, saffloer, sinaasappelen, sla, sojabonen, spinazie, spruiten, suikerbieten, tarwe, tomaten, uien, veenbessen, wortelen, zaaizaad, …

Voor meer informatie:
Primoris 
Technologiepark 2/3
9052 Zwijnaarde
+32(0)933 010 10 
[email protected]  
www.primoris-lab.com   

Publicatiedatum: