M.H. Verpackungs- & Anlagentechnik GmbH richt zich nog steeds op 3 hoofdgewassen

"Complete oplossingen voor uiensorteerders"

De eerste Duitse aardappelen zijn al enkele weken op de markt en dit jaar staat ook de oogstcampagne voor wortelen en uien op het punt te beginnen. Voor Michael Hörnschemeyer, directeur van M.H. Verpackungs- & Anlagentechnik GmbH, is dit traditioneel het hoogseizoen. Sinds de oprichting zijn op maat gemaakte totaaloplossingen voor de drie genoemde hoofdgewassen - van transporttechniek en verwerking tot en met volwaardige verpakkingssystemen - de dagelijkse praktijk van het bedrijf. "Nu - van mei tot eind juli - is een moeilijke fase: de teelt komt weer op gang. Veel machine-installaties worden kort voor het nieuwe seizoen vervangen."

"Verpakkings- en planttechnologie voor aardappelen, uien en wortelen is nog steeds onze belangrijkste focus. Toch zijn we erin geslaagd om ons assortiment uit te breiden: in Zwitserland bijvoorbeeld leveren wij momenteel meerdere slaverwerkingslijnen. Hoewel groenten en fruit nog steeds ongeveer 80 procent van onze totale omzet uitmaken, hebben we er de afgelopen jaren ook enkele bijproducten aan toegevoegd, zoals bakkerijproducten en veevoer," zegt Hörnschemeyer over de langetermijnontwikkeling van zijn bedrijf.

Michael Hörnschemeyer is de trotse oprichter en directeur van de onderneming.

De ervaren machineleverancier heeft momenteel twee bestellingen voor volautomatische verpakkingssystemen voor wortelen in uitvoering. "Daarnaast streven we ernaar om optische sorteersystemen te leveren. Wij werken samen met een aantal bekende partners. Naar mijn mening heeft deze technologie een groot ontwikkelingspotentieel, vooral voor uien. Ook in Duitsland, hoewel we klassiek gezien geen groot groeiend land zijn. In het geval van aardappelen worden waterzuivering en stof steeds problematischer," aldus Hörnschemeyer, die de ontwikkelingen van vandaag schetst.

Matig resultaat, maar hoge investeringen
De markt voor de drie hoofdgewassen is altijd goed voor een verrassing, weet Hörnschemeyer na meer dan 30 jaar ervaring in de branche. Hörnschemeyer: "Er zijn altijd ups en downs. De afgelopen twee jaar lag de opbrengst ver onder het gemiddelde niveau. De matige oogst heeft echter geleid tot een stijging van de detailhandelsprijzen, waardoor het bedrijf uiteindelijk geld heeft verdiend. Daarnaast is de vraag in de markt sterk gestegen. Als gevolg daarvan wordt er veel geïnvesteerd in technologie."

Blik in de productiehal van M.H. Verpackungs- und Anlagentechnik GmbH.

Elke klant - klein of groot - is net zo belangrijk voor de eigenaar. "Iedereen heeft het recht om aanwezig te zijn op de markt. We willen ons ook richten op de kleinere bedrijven - bijvoorbeeld telers met eigen verkoop. Uiteindelijk zijn beheersbare projecten ook mooie projecten. We hebben ons al gevestigd bij de grote spelers." Het blijft belangrijk voor een klant om gedurende het hele proces een contactpersoon te hebben die ook reageert. "Ons voordeel is duidelijk onze flexibiliteit. Deze directe service wordt ook beloond. De uitdaging voor ons als fabrikant en leverancier is om de hoogwaardige en gebruiksvriendelijke technologie te leveren tegen een marktconforme prijs die de klant uiteindelijk accepteert," besluit het bedrijf.

Meer informatie:

M.H. Verpackungs- und Anlagentechnik GmbH
GF: Michael Hörnschemeyer
Robert-Bosch-Straße 2
D-49134 Wallenhorst
Tel. 05407 – 81665-11
Fax 05407 – 81665-20
m.hoernschemeyer@mh-va.de 
www.mh-verpackungstechnik-anlagentechnik.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven