Lenteuienoogst komt op tempo in Ohio

Lente-uientelers in het Midwesten zijn begonnen met de oogst. Het seizoen begon eind juni en men verwacht dat ze doorloopt tot het midden van de herfst. Regen aan het eind van de lente resulteerde in een langzame start met beperkte hoeveelheden tijdens de eerste weken van de oogst. Maar het Midwesten heeft bovengemiddelde temperaturen doorgemaakt en geen regen gezien sinds het begin van de zomer, wat de teelt een boost gaf. 

Chadd Buurma van Buurma Farms: "Bij Buurma Farms hebben we twee teeltlocaties, een in Gregory (Michigan) en een in Willard (Ohio). We telen lenteuien op onze locatie Ohio. We begonnen het seizoen twee en halve week geleden en verwachten dat de oogst doorgaat tot 20 oktober, afhankelijk van het weer."

"We hadden bovengemiddelde regen in mei en juni, maar sindsdien is het droog gebleven en stegen de temperaturen, wat typisch is voor Ohio. De teelt begon langzaam door de regen, maar we zijn nu op stoom gekomen en de teelt en kwaliteit zijn uitstekend."

Beperkt lokaal aanbod
Buurma zei dat er niet veel telers van lenteuien in het Midwesten zijn en dat als resultaat daarvan de markt sterk is. De prijzen zijn hoger dan gewoonlijk dankzij het beperkte aanbod. Daarnaast, legde Buurma uit, heeft het bedrijf de mogelijkheid om aan de vraag naar lokaal geteelde producten te voldoen.

"De lente-uienmarkt is goed en de prijzen zijn hoger dan normaal. Niet veel telers telen lenteuien en daardoor is het aanbod van lokaal geteelde lente uien beperkt. We blijven meestal lokaal en verladen naar twee of drie staten waar we veel steun voor ons product ondervinden."

"Plantschema's verfijnen"
Wat het telen van lente uien in Ohio betreft heeft Buurma Farms z'n programma verfijnd. Volgend Chadd Buurma werkt het bedrijf continue aan hun lenteuien en andere groenten om er zeker van te zijn het meest gunstige raam te vinden.

"Er is altijd wel iets te verbeteren of het nu investeringen in apparatuur is of het verfijnen van het plantschema. 99% van onze lenteuien worden verladen in kartonnen dozen of RPC."

Voor meer informatie:
Chadd Buurma
Buurma Farms
Ph: +1 (419) 935-6411
chadd@buurmafarms.com
www.buurmafarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven