Publicatie herzien certificatieschema Milieukeur

Herziening regels reinigings- en geurbestrijdingsmiddelen Milieukeur

Voor Milieukeur specifieke reinigings- en geurbestrijdingsmiddelen zijn herziene criteria gepubliceerd. Deze zijn geldig tot 1 juli 2023. Het gaat daarbij om:

-Autoreinigingsmiddelen voor particulier en professioneel gebruik. De criteria zijn van toepassing op autoreinigingsmiddelen voor het schoonmaken van de binnenkant en de buitenkant van auto’s. De aangepaste Milieukeur eisen sluiten aan bij de herziene EU Ecolabel criteria voor allesreinigers en sanitairreinigers (autoreinigingsmiddelen zelf zijn uitgesloten van EU Ecolabel certificering).

De volgende autoreinigingsmiddelen maken deel uit van de productgroep:

*algemene reinigende, polijstende, drogende en conserverende middelen;
*ruitenreinigers;
*glansmiddel/vochtwerend middel voor het motorcompartiment;
*kunststof/rubberreinigers;
*lakverzegelaars;
*velgenreinigers;
*ontvetters;
*reinigers voor bekleding en leer;
*insectenverwijderaars.

-Wielershampoos. Het gaat hierbij om schoonmaakmiddelen voor de algemene reiniging van (elektrische) fietsen, bromfietsen en (elektrische) scooters e.d. en zijn niet geschikt voor de specifieke reiniging of ontvetting van de ketting, tandwielen en andere specifieke onderdelen.

-Vloeistoffen voor mobiele toiletten. Hieronder vallen toiletvloeistoffen die in de afvaltank van een mobiel toilet worden toegepast en toevoegmiddelen die worden gebruikt voor spoelwater. Sachets of granulaat in droge vorm waaruit toiletvloeistoffen bereid kunnen worden vallen ook onder deze productgroep.

Aanpassingen
Belangrijke aanpassingen of verduidelijkingen in het herziene certificatieschema zijn:

-welke eisen gelden voor het handelsproduct, het gebruiksklare product (als het handelsproduct voor gebruik moet worden verdund), of stoffen;
-uitsluiting van geclassificeerde producten en/of stoffen;
aanvullende verpakkingseisen: o.a. inzet gerecyclede kunststoffen en -een eis voor de ‘gewicht/utiliteitsratio’ (WUR) om kleine verpakkingen met weinig product te voorkomen.

Bekijk hier het hele herziene certificatieschema. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven