China: Knoflookprijs stijgt naar €2,08 per kilo

De knoflookprijs is sinds juni sterk gestegen. In de retail kost knoflook €2,08 per kilo ten opzichte van €0,78 - €1,04 vorig jaar deze tijd. De hogere prijs kan met name toegeschreven worden aan het slechte weer dat tot een productiedaling heeft geleid. Daarnaast is de markt voor knoflook en gember lange tijd traag geweest, wat het enthousiasme voor de knoflookteelt heeft getemperd. Hierdoor is het areaal gekrompen en valt de oogst dit jaar kleiner uit. 

Op de Chinese knoflookmarkt is er een groep speculanten die probeert te profiteren van de lagere productie door de markt te manipuleren. Kosten voor bewaring en arbeid stapelen zich op zodat de prijs al opgelopen is nog voor het product de consument heeft bereikt. 

Gezien het feit dat meer dan 35% van de knoflook in Jinxiang en meer dan 40% in Henan nog niet is afgezet, moet de hoeveelheid knoflook in bewaring nog altijd aanzienlijk zijn. Wanneer de afzet in de toekomst echter onder druk komt te staan, dan zullen sommige grote spelers van hun plannen om knoflook in bewaring te houden, afzien. De knoflookprijs zal volgende week naar verwachting op hetzelfde niveau blijven. 

Bron: Today's Headlines


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.