Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hazera’s Onion Study Tour doet Wiskerke, Kloosterboer, MSP, Waterman en FlevoTrade aan

Recentelijk organiseerde Hazera haar 8ste Onion Study Tour. Gedurende deze week verwelkomden het veredelingsbedrijf partners van over de hele wereld, zoals uientelers, verwerkers en verpakkers, voor een interessant uienprogramma in Nederland.

De Onion Study tour begon met een bezoek aan het Allium veredelingsstation van Hazera, waar we ons uitgebreide veredelingsprogramma hebben gepresenteerd, alsook onze onderzoeksfaciliteiten.  Hazera werkt continu aan het verbeteren van het uienportfolio, door het creëren van nieuwe rassen met o.a. hogere opbrengsten, ziekteresistentie en nog langere en betere houdbaarheid.
Naast hoge opbrengst en kwaliteit focussen onze veredelaars zich ook op eigenschappen zoals vroegheid, uniformiteit en hardheid. Om de rassen van de toekomst te ontwikkelen, werken onze veredelaars nauw samen met de gehele keten.

Op woensdag werd een presentatie gegeven voor Wiskerke Onions, een bedrijf dat zich specialiseert in verwerken, verpakken en exporteren van een uitgebreid assortiment uienrassen wereldwijd.  Vervolgens stond een bezoek aan Kloosterboer op de planning. Zij bieden een breed scala aan logistieke diensten in de supply chain voor temperatuur gecontroleerde goederen. We sloten het bezoek af met een bezoek door de haven van Vlissingen, een strategische locatie voor de export van de Nederlandse ui.  In de middag hebben we MSP Onions bezocht, dat zich richt op het exporteren van uien en momenteel druk bezig is met het bouwen van een nieuwe hightech verwerkings- en verpakkingsbedrijf.

Op donderdag hebben we een bezoek gebracht aan Waterman Onions, een bedrijf dat jaarlijks zo’n 120.000 ton uien droogt, verpakt en exporteert.

In de middag stonden diverse interessante externe sprekers op de agenda. Chris de Visser van Uireka trapte het programma af. Uireka is een uniek driejarig project met als doel de exportpositie van de Nederlandse ui te verbeteren en te versterken. Vervolgens was het de beurt aan Hans van den Oever van Mooij Agro die meer informatie gaf over innovatieve ventilatietechnieken voor telers en bewaarders.
De middag werd afgesloten door Peter van Duijn van Koppert Biological Systems.

Hij besprak het gebruik van natuurlijke vijanden en micro-organismes om plagen en ziekten te bestrijden, hommels voor natuurlijke bestuiving en biostiumulanten voor gezonde weerbare planten.

We sloten de week af met een bezoek aan FlevoTrade, een bedrijf dat zich bezig houdt met het telen, verpakken en exporteren van o.a. uien, aardappelen, wortelen, kolen en diverse groenten.

Gedurende de week hebben we verschillende, interessante uienvelden bezocht, waarbij het huidige commerciële assortiment uienrassen, maar ook onze veredelingsproeven werden gepresenteerd.

Natuurlijk was er ook ruimte voor leuke vrijetijdsactiviteiten, zoals een rondvaart door Rotterdam en een bezoek aan Neeltje Jans, de stormvloedkering die Zeeland beschermt tegen overstromingen.

Fruitful partnerships
De Onion Study Tour biedt onze relaties en bedrijven die we bezoeken een uitstekend platform om te netwerken, informatie en ideeën uit te wisselen en om vruchtbare samenwerking op te bouwen. De tour wordt mede daarom zeer gewaardeerd door de deelnemers, die terug naar huis keren met nieuwe kennis en ervaringen.

www.hazera.nl 

Publicatiedatum: