Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biedt koelopslag kansen?

Prijs Chinese knoflook daalt

De knoflookprijs is sinds half juli laag. Hoe zal de prijs zich het komende halfjaar verder ontwikkelen? 

Om een marktanalyse van de Chinese bewaarknoflook te maken, moet men eerst een beeld krijgen van de knoflookprijs op het moment dat afnemers het product in hun koelhuizen plaatsten. Half juli begonnen afnemers knoflook in te kopen voor bewaring. Op dat moment bedroeg de prijs €0,46 - €0,47 per 500 gram. De huidige prijs bedraagt €0,40 - €0,42 per 500 gram. Hier komen de kosten voor sorteren, verladen en opslag nog bij. De prijs van knoflook uit koelhuizen bedraagt dit jaar daarom meer dan €0,51 per 500 gram.

Daarnaast was de knoflookoogst dit jaar overvloedig. De hoeveelheid knoflook die in koelhuizen zal worden opgeslagen, zal naar alle waarschijnlijkheid dus groot zijn. Dit zal ongetwijfeld gevolgen hebben op de prijs van bewaarknoflook. 

Tot slot is ook het areaal van invloed op de knoflookprijs. Als het areaal sterk groeit, dan zal de sector een groter volume plantgoed afnemen, hetgeen een gunstig effect heeft op de prijs van bewaarknoflook. 

Bron: toutiao.com

Publicatiedatum: