Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw pakstation voor Egyptische bosuien exporteur

"We zijn niet geïnteresseerd in zo snel mogelijk nog meer hoeveelheden, we focussen ons op de hoge kwaliteit." Voor een Egyptische exporteur is dit waar zijn bedrijf naar streeft. Nadat ze koelruimtes en een opslagstation hebben uitgebreid, zijn de exporteurs klaar voor het nieuwe bosuien seizoen.

De Egyptische exporteur Stars of Export handelen vooral in knoflook en bosuien. Het knoflookseizoen ligt achter ze en daarom zijn de voorbereidingen voor het bosuien seizoen begonnen. Mai Yassin van Star of Export verwacht een goed seizoen. "Ik weet dat het totale areaal lager is dan vorig seizoen, maar het is nog niet duidelijk wat de volumes zullen zijn. Het seizoen begint in november en duurt tot eind maart. We exporteren naar Europese landen, zoals Nederland, Duitsland en België. Maar als we ook naar het VK konden exporteren zou het seizoen met een maand verlengd kunnen worden."

Het komende bosuien seizoen is erg belangrijk, omdat dit het eerste seizoen is dat Stars of Export hun nieuwe, verbeterde faciliteiten voor bosueni kan gebruiken. "Onlangs hebben we onze koelruimtes en ons opslagstation uitgebreid. We hebben er tijdens het afgelopen knoflookseizoen al gebruik van gemaakt. Alles ging goed en daarom verwachten we dat alles ook goed verloopt tijdens het bosuien seizoen. Het is niet helemaal zonder uitdagingen, omdat we denken dat de kosten in Egypte dit jaar iets hoger liggen. Dat komt door een  stijging van elektriciteits- en brandstofkosten naast het feit dat buitenlandse valuta zijn gedaald ten opzichte van de Egyptische pond."

Stars of Export zou graag sterker worden op de Britse markt. "De focus in het VK ligt op prijzen. Hier focussen wij als bedrijf niet op, omdat kwaliteit voor ons het belangrijkst is. Daarom proberen we de prijzen omlaag te krijgen zonder de kwaliteit van ons product in gevaar te brengen. Bosui is niet lang houdbaar, waardoor verlading snel moet gaan en behandeling van het product voorzichtig moet zijn. Maar niet alleen het product is belangrijk voor ons. De verbeteringen die we aanbrengen in onze faciliteiten en in ons bedrijf hebben effect op de kwaliteit van het werknemersomgeving. We proberen hun werk gemakkelijker en comfortabeler te maken en daarom kregen ze een sociaal certificaat."

Duitsland is een grote speler wat bosuien betreft, maar volgens Yassin hoeft zijn bedrijf zich daar geen zorgen over te maken. "Het lijkt erop dat we de afgelopen seizoenen om de beurt hebben gewerkt. Egypte begint met het seizoen en Duitsland beëindigt het. Egypte beëindigt zijn seizoen zodra de Duitse bosuien op de markt komt. Ze zijn groot in bosui, maar we bijten elkaar niet op de markt. Over het algemeen zijn we niet bezorgd over concurrentie, onze vader is CEO van het bedrijf en zijn filosofie laat Stars of Export stap voor stap groeien. We groeien liever 5-10% per seizoen dan dat we de export met 50% verhogen. Het eigenlijke doel is om ons merk uit te breiden en onze naam op de Europese markt te vestigen. Wat andere landen met hun bosuien doen is niet relevant, we geloven in ons eigen product. 

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741
Email: [email protected]  
www.starsofexport.com

Publicatiedatum: