Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes (J.P. Beemsterboer): "Ik verwacht dit jaar geen spectaculaire prijzen"

Eerste boten uien wachten in Senegal aan de kade op marktopening

Tholen - De Hollandse uienexporteurs zijn in afwachting van de opening van Senegal. "Maandag wordt er vergaderd, dus dan weten we meer. Mogelijk gaat de markt direct open, maar dat kan net zo makkelijk per 1 september zijn. In elk geval kunnen we spoedig weer naar Senegal exporteren en de eerste zijn of gaan onderweg", vertelt William Nannes van J.P. Beemsterboer.

Als grootste exportbestemming en hub in Afrika is de opening van de Senegalese markt altijd belangrijk voor de Hollandse uienexport. "Men maakt altijd eerst het lokale product op en zodoende neemt men laat een beslissing om de markt te openen. Momenteel zijn de prijzen daar goed, dus dat is gunstig. De eerste aankomsten kunnen goed verkocht worden", verwacht William. 

Wat extra vraag kunnen de exporteurs ook goed gebruiken. "Verpakkers hebben altijd wel hun werk in de afland-periode, maar het is niet zo dat we op exportcijfers van 25.000 ton plus zitten. Het voordeel is wel dat de afzet van de uien breed is. Niemand neemt spectaculaire volumes af, maar voor deze prijzen kunnen de Hollandse uien wel overal naartoe. Behalve Mauritaniƫ doet heel West-Afrika wel mee. Braziliƫ valt nu af, maar het Midden- en Verre Oosten liggen ook weer in het bereik."

Momenteel ligt de baalprijs op een niveau rond de 18 cent. "Als we dat zo door kunnen trekken, is dat prachtig. Zowel de telers, verpakkers, als wij als exporteurs kunnen er dan wat aan verdienen. Al die fluctuaties zorgen alleen maar voor onrust", aldus William. "Ik verwacht dit jaar ook geen spectaculaire prijzen. Hooguit zullen we straks wat verschillen tussen de plant- en zaaiuien gaan zien als er meer zaaiuien beschikbaar komen."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
[email protected] 
www.beemsterboer.nl