Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport Oostenrijk week 35/2019

'Oostenrijkse uienoogst vordert gestaag'

De Oostenrijkse aardappelmarkt presenteert zich vlak voor de start van de hoofdoogst relatief evenwichtig. Het aanbod neemt op dit punt in het seizoen echter continu toe. Veel telers wachten vanwege de hoge dagtemperaturen echter nog wat af met de oogst. De rooiingen bij de hoofdrassen tonen tot nu toe zeer heterogene resultaten, zowel wat betreft de hoeveelheid als de kwaliteit. Alles bij elkaar genomen wordt er een beneden gemiddelde bruto oogst verwacht. Bovendien zijn uitsorteringen vanwege aantasting door draadworm, groeischeuren etc. echter ook dit jaar weer een meer of minder groot thema. 

De afzet verloopt nog rustig, zoals gebruikelijk in de zomer, maar met de start van het nieuwe schooljaar zou deze weer duidelijk op kunnen leven. In Niederösterreich en Burgenland bleven de telersprijzen op hetzelfde niveau als in de voorgaande week. Aan het begin van de week werd er voor overwegend vastkokende rassen meestal 25 euro per 100 kg betaald. Voor vastkokende rassen kon tot wel 30 euro per 100 kg behaald worden. In Oberösterreich bleven de prijzen met 34 euro per 100 kg eveneens stabiel.

Uienoogst vordert gestaag
De oogst van de Oostenrijkse zomeruien komt langzaam op gang. Ook worden er hier en daar nog restvoorraden van winteruien verkocht. De verkoopdruk is beperkt bij de zomeruien, gezien de zwakke oogst. De vraag is zowel in de export alsook in het binnenland nog rustig. Het einde van de zomervakantie zou er echter voor kunnen zorgen dat de afzet in de komenden weken weer aantrekt. De telersprijzen bleven op hetzelfde niveau als in de voorgaande week. 

Evenwichtige wortelenmarkt 
De wortelenmarkt in Niederösterreich presenteert zich nog steeds erg evenwichtig. Het aanbod blijft te overzien. De afzet op de binnenlandse markt zal vanwege het einde van de zomervakantie in Oostenrijk nu vermoedelijk weer opleven. De telersprijzen daalden iets ten opzichte van voorgaande week. 

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: