Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien rooien in volle gang

Deze week worden er door het hele land volop uien gerooid. Een perfecte tijd ervoor, aangezien groen rooien voor minder beschadigingen zorgt. Wanneer 60% van het loof is afgestorven, is het verstandig te gaan rooien. Dit zorgt voor een goede, stevige huid en verlengt de bewaarbaarheid. Ook niet geheel onbelangrijk, zo meldt Waterman Onions op haar site.

De neerslag van de afgelopen dagen heeft er op de meeste plekken voor gezorgd dat de uien zonder kluiten, en dus schadevrij, gerooid konden worden. De neerslag was voor de uien zeer welkom, wat ons betreft.

Voordat het rooien begint, wordt eerst het loof van de bol geklapt. Een nauwkeurig klusje. Te kort klappen verhoogd namelijk risico op schimmelziektes, te lang klappen kost extra energie in de bewaring en een langere droogtijd van de nekken van de ui.

Gelukkig zijn onze telers vakmensen die hun vak verstaan. En gelukkig heeft onze fotograaf het juiste oog om dat vakmanschap zo geweldig mooi in beeld te brengen…

Klik hier voor de foto's

Bron: Waterman Onions

Publicatiedatum: