Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Controleur en NAK doen aangifte

NAK-controleur ernstig mishandeld tijdens werk

Afgelopen woensdag is een controleur ernstig mishandeld tijdens het uitvoeren van zijn werk in het Noord-Brabantse Wouwse Plantage. Hij had een controle uitgevoerd op een achterliggend perceel. Om dit perceel te bereiken heeft hij het perceel van de vermeende daders overgestoken. Hij was in de veronderstelling dat dit perceel ook toebehoorde aan de gebruiker van het pootgoedperceel dat hij had gecontroleerd. Dat bleek niet het geval. Het perceel waar hij overheen reed was van een andere eigenaar. De betreffende eigenaren zijn geen klant van de NAK.

Toedracht
Toen hij terugreed werd hij opgewacht door vader (71) en zoon (41), die hem toeschreeuwden. De controleur is vervolgens gestopt en uitgestapt. Er is een discussie ontstaan die uit de hand liep. De vader heeft hem vervolgens een ferme klap gegeven. De controleur heeft zich toen verweerd. Vervolgens sloegen zij hem knock-out.

Lichamelijke toestand
Nadat vader en zoon hem achtergelaten hadden op het perceel en hij weer zijn bij bewustzijn kwam, heeft hij zelf de hulpdiensten gebeld. Hij is na een korte ziekenhuisopname ontslagen uit het ziekenhuis en is nu thuis om verder te herstellen.

Vervolgstappen
Tegen de twee boeren is aangifte gedaan door de controleur. Ook de NAK gaat aangifte doen. Daarnaast staat de NAK de controleur bij met juridische en medische hulp en advies. Om te bepalen of en wat er nodig is, wacht de NAK de resultaten van het medische en politie onderzoek af, en het gesprek met de controleur.

Bron: NAK

Publicatiedatum: