Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric Moerdijk, Monie:

"Met name Egyptische uien drukten lang op de markt"

Tholen - Nadat veel sorteerders vorig seizoen toch vaker om werk verlegen zaten, is er in het nieuwe seizoen volop werk. "Eigenlijk is het vanaf begin augustus steeds heel druk geweest", constateert Eric Moerdijk van sorteer- en pakstation Monie. "Nu heeft met name Braziliƫ in de eerste weken veel uien afgenomen. Die export is nu even wat rustiger, maar gelukkig gaat er buitenom Braziliƫ ook nog behoorlijk wat weg. Zo gaat er eind van de week weer een boot vanuit Vlissingen naar Senegal en dat zorgt voor aardig wat werk."

De prijzen blijven volgens de verpakker aardig op niveau. "Gezien het grotere areaal en de opbrengsten die ook niet tegenvallen is dat min of meer boven verwachting. De afgelopen weken zorgde soms de regen er net voor om de prijs op peil te houden. Inmiddels zitten er behoorlijk wat uien binnen. De vraag is even of er nog een groot volume afland wordt verkocht."

De baalprijs heeft voor de grove uien de 19 cent aangetikt, maar inmiddels ligt die, gemiddeld voor alle maten, rond de 16-17 cent. Vooral de grove maten zijn wat onder druk komen te staan door een stagnerende afzet. Er komt toch een punt dat naast de 'middels' de grove ook verkocht moeten worden", aldus Eric. "Kwalitatief zien de uien er goed uit. Ze zijn droog afgerijpt en dat is gunstig met betrekking tot mogelijke ziektes en plagen."

Nu zien we wel dat in de zaaiuien de sorteringen fijner zijn dan in de plantuien. De plantuien hebben wel lange tijd wat op de markt gedrukt. Dat geldt voor de gele plantuien die nog steeds op de markt zijn, maar vooral voor de rode. Dat seizoen is echt dramatisch slecht gestart, nu begint zachtjesaan de afzet van de rode uien op gang te komen", besluit Eric.

Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp
Hertenweg 61
4455TK Nieuwdorp
Tel: 0113-612845
[email protected] 
www.monie.nl