Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Vijfde generatie’ slaat officiële eerste paal voor nieuwe hoofdkantoor LC Packaging

Vrijdag 20 september 2019 heeft LC Packaging op feestelijke wijze de start gevierd van de bouw van het nieuwe, duurzame, state-of-the-art hoofdkantoor en magazijn op het Logistiekpark A12 in Waddinxveen.
Het familiebedrijf, dat vorig jaar nog haar 95e jubileum vierde, bouwt op het Logistiekpark A12 in Waddinxveen verder aan haar toekomst. De drie zoons van huidig CEO Lucas Lammers sloegen als ‘vijfde generatie’ de officiële eerste paal in de grond. Dit werd gevierd samen met 100 Nederlandse collega’s en genodigden.

LC Packaging maakt in 2020 officieel de oversteek van Nieuwerkerk a/d IJssel naar Waddinxveen. Op het Logistiek park A12 bouwt het bedrijf een nieuw hoofdkantoor en magazijn: een state-of-the-art gebouw dat voldoet aan alle moderne eisen waar duurzaamheid en welzijn centraal staan. Lucas Lammers, CEO: “Op deze nieuwe locatie kunnen we onze groeiende organisatie op volle kracht voortzetten en de kwaliteit waar we iedere dag naar streven goed waarborgen: in onze verpakkingen en in de manier waarop we (samen)werken. We streven ernaar om met ons nieuwe gebouw een BREEAM Outstanding certificering te behalen, het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam bouwen. Er zijn maatregelen genomen om de uitstoot van CO2 en het energie- en waterverbruik te minimaliseren en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen tijdens de bouw en inrichting van ons nieuwe pand. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de aantrekkelijkheid van de werkplek. We willen dat iedere LC-collega elke ochtend met plezier naar zijn of haar werk komt.”

Toegevoegde waarde
De nieuwbouw zal in 2 fases worden gerealiseerd. In de eerste fase wordt ruim 11.000m2 magazijn gerealiseerd en 3.000 m2 kantoor. In fase 2 wordt 5.000 m2 magazijn bijgebouwd. LC Packaging Netherlands, LC Packaging International en LC Packaging Global worden de gebruikers van de nieuwbouw. Het magazijn in fase 1 heeft een capaciteit van 29.000 palletplaatsen met daarnaast een afgesloten hal voor het bedrukken van jute- en kunststof zakken. Het magazijn zal worden ingedeeld in meerdere gescheiden compartimenten zodat verpakkingen voor verschillende industrieën (bijvoorbeeld voedingsmiddelen-, farmaceutische- of chemische industrie) gescheiden worden opgeslagen. Middels het geavanceerde Warehouse Management Systeem van SAP is volledige track en trace gewaarborgd.

Onderdeel van de omgeving
Het kantoor werd door architect Quadrant4 ontworpen en gaat volledig op in de omgeving. De Vries en Verburg staat aan het hoofd van het bouwteam. Het gebouw wijst richting de rotonde van het Logistiek park A12 en het aangrenzende water, waardoor bebouwing en water in elkaar overlopen. De grote glaswanden aan de waterkant zorgen daarnaast voor een goede verbinding tussen binnen buiten.

Voor meer informatie:
www.lcpackaging.nl
www.lcpackaging.com 

Publicatiedatum: