Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting Veldleeuwerik stopt per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 stopt Stichting Veldleeuwerik na bijna 18 jaar als verbinder, realisator en voorloper in de duurzame landbouwketen. Veldleeuwerik zocht het afgelopen jaar actief naar nieuwe financieringsmogelijkheden. Hierbij stonden de belangen van de teler voorop. Omdat deze verkenning tot op heden niet heeft geleid tot concreet resultaat, stopt het huidige Veldleeuwerik met ingang van 2020.

Veldleeuwerik is al bijna 18 jaar een kennisplatform van telers, afnemers, toeleveranciers, adviesorganisaties en belangenbehartigers uit heel Nederland, dat samen werkt aan een toekomstbestendige voedselproductie. Binnen de sector zijn Veldleeuwerik telers voorlopers in de verduurzaming van de grondgebonden open teelten (CLM 2017).

Het praktijknetwerk van Veldleeuwerik en de thema’s waarop zij actief is, zijn momenteel met name maatschappelijk en politiek relevant. Veldleeuwerik is actief betrokken bij vele plannen en visies van overheid en sector en wil een voorbeeld zijn voor vele regionale en landelijke projecten en initiatieven. Het voortbestaan van Veldleeuwerik is alleen geen vanzelfsprekendheid gebleken.

Het aantal aan Veldleeuwerik deelnemende partners is afgenomen en daarmee ook de baten van de stichting. De huidige structuur en verdienmodel sluiten niet meer aan op de veranderende manier waarop de keten, sector, maatschappij en overheid tot verduurzaming willen komen in de landbouw. Het einde van het huidige Veldleeuwerik is daarom nu onontkoombaar.

Bron: Veldleeuwerik

Publicatiedatum: