Studenten van de 'biggenmarkt' helpen bij proefrooiingen

Biggen of uien?

Net zoals elk jaar werden ook dit jaar de nieuwe studenten van de Aeres Hogeschool weer hartelijk verwelkomd. Dit jaar begonnen circa 550 studenten aan hun opleiding, die begin september voorafgegaan wordt door een introductieweek. Traditioneel wordt dan op woensdag de zogenaamde ‘biggenmarkt’ gehouden, inmiddels een begrip in de Flevo.

Tijdens deze biggenmarkt worden studenten ‘geveild’ door een echte veilingmeester. Het publiek kan bieden op verschillende clubjes van jongens en meiden. Komt het clubje studenten/biggen waarop je hebt geboden in je ‘bezit’, dan kun je ze inzetten voor diverse karweitjes en klussen. De opbrengst van de veiling gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Zorg om Boer en Tuinder. 


'Biggen' op de veiling

Wendy Hilhorst (accountmanager) en Lynette Verweel (promotor) van uienzaadveredelaar De Groot en Slot brachten ook een bod uit op vier ‘biggen’. Deze jongens hebben meegeholpen bij de proefrooiingen van uien bij PPA en Van Liere. Er werd van verschillende rassen steeds 2 m² gerooid tot het karretje van accountmanager Tom Langenberg vol zat.   

Voor meer informatie:
De Groot en Slot 
Westelijke Randweg 1
1721 CH Broek op Langedijk
T: +31(0)226 33 12 00


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.