Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de populairste tractormerken van 2019

Meer dan één op de vier Nederlandse akkerbouwbedrijven bezit een New Holland of John Deere tractor en bijna één op de zeven Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Dit blijkt uit de jaarlijkse telefonische actualisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven in 2019. Tijdens dit onderzoek werden in totaal ca. 7500 agrarische bedrijven met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 2 ha vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over bedrijfsactiviteiten, investerings- en toekomstplannen.

New Holland populairste tractormerk
28,5% van de ondervraagde bedrijven geeft aan een New Holland tractor te bezitten. Verder bestaat de top 5 uit John Deere (26,8%), Case IH (17,9%), Fendt (17,4%) en Massey Ferguson (14,0%).



Stijgende trend
In 2019 is in totaal 13,6% van de akkerbouwers bereid om te investeren in een tractor. 7,5% wil in een nieuwe tractor investeren en 6,1% in een tweedehandse. Dit is een lichte stijging ten opzichte
van 2018. Toen wilde in totaal 13,2% in een tractor investeren. Gedurende de laatste jaren ziet AgriDirect wisselende percentages wat betreft investeringsplannen in tractoren met het laagste percentage in 2015. Sinds enkele jaren is er weer een stijgende trend te zien.



Grote bedrijven willen investeren
Grote bedrijven met 100 hectare grond of meer zijn met afstand het meest bereid om te investeren in tractoren (18,1% nieuw, 6,8% tweedehands). Bij kleine bedrijven met 10 tot 20 hectare grond zijn
deze percentages juist het laagst (4,0% nieuw, 4,6% tweedehands).



Voor meer informatie:
AgriDirect
Markt 6
6088 BP Roggel
T: +31 (0)475 492549  
E: [email protected] 
https://www.agridirect.nl/  

Publicatiedatum: