Fotoreportage

Groothandelsmarkt Bremen zet in op convenience en dienstverlening

De als verscentrum ontworpen groothandelsmarkt Bremen beschikt tegenwoordig over één van de modernste installaties van Europa. De ligging nabij het centrum van de stad in het oude havengebied en de goede verkeersverbinding bieden de beste voorwaarden voor een florissante ontwikkeling. Het huidige tijdperk vraagt om een breed productaanbod en aanvullende dienstverleningen op dezelfde plaats, luidt de vaste overtuiging van de directie van de groothandelsmarkt. Men zet daarbij in op drie pijlers: convenience, cash & carry en een distributiecentrum voor de onlinehandel. Vanaf 2020 moeten deze drie  markttakken naast elkaar op dezelfde plaats bestaan.

Hier komt u bij de volledige fotoreportage.


Afdelingshoofd Claas Türke (l) en Markus Günsch (markttoezicht) bij de hoofdingang.

Op circa 16,3 hectare vormt een klassieke groothandelshal met een oppervlakte van meer dan 22.000 m² het middelpunt van het verscentrum dat sinds 2002 bestaat. In deze in drie delen opgedeelde hal vindt men de bloemengroothandel, de telersgroothandel en de klassieke groenten- en fruitgroothandel. Daarnaast is er nog een specialiteitenhal, die op meer dan circa 8.000 m² een productassortiment met de meest uiteenlopende producten herbergt. In september 2012 opende de EDEKA C+C groothandelsmarkt MIOS haar poorten op het terrein van de groothandelsmarkt Bremen. Bovendien zijn er twee natuurvoedingsleveranciers op het terrein gevestigd, namelijk Naturkostkontor en Naturkost Elkershausen.

Convenience-aanbieder neemt intrek in voormalig Greenyard-gebouw
"We dekken met de klassieke groothandelsmarkt en de cash & carry groothandelsmarkt reeds het hele scala. Bovendien wordt alle beschikbare ruimte volledig benut. We krijgen continu nieuwe aanvragen“, zegt afdelingshoofd Claas Türke. Maar een nieuwe uitbreiding van het aanbod staat gepland, bevestigt hij. In het oude distributiecentrum van de Greenyard group – die in 2018 afscheid nam van de groothandelsmarkt Bremen – worden momenteel drie nieuwe bedrijfsruimtes ingericht. Ca. 6.000 m2 van de in totaal circa 12.000 m2 grote hal zal door de firma Topak in gebruik worden genomen. Het snel groeiende bedrijf zal hier onder andere een productie-installatie voor versgesneden producten plaatsen, die circa één derde groter wordt dan de huidige installatie. De sanering van de voormalige Greenyard-hal zal in de loop van het volgende jaar afgerond worden.


Nieuw retailcentrum vanaf 2019
Parallel aan deze sanering loopt momenteel een tweede bouwproject, vertelt Claas: op een oppervlak van ca. 6.000 m² wordt namelijk een retailcentrum gepland. Op dit afzonderlijke grondstuk zal over drie tot vier jaar een nieuw retailcentrum met dienstverlening ontstaan. Verder zullen vanaf oktober/november 2019 levensmiddelen die bij Rewe online gekocht zijn direct vanuit de groothandelsmarkt aan de klanten geleverd worden. "Het gaat puur om de levering, dit moet onafhankelijk van de groothandelshandel functioneren. Desalniettemin zijn we de eerste versmarkt in Duitsland die de onlinehandel een plaats op dezelfde vestiging biedt. Dat is een belangrijke stap vooruit!“ 


In september 2012 opende de EDEKA C+C groothandelsmarkt MIOS haar poorten. 

Hier gaat u direct naar de volledige fotoreportage.

De toekomst: inkoopcentrum voor consumenten 
Ondanks de lopende nieuwbouwprojecten kijkt men reeds verder vooruit. Het genoemde areaal achter hal 4 wordt in de loop van volgend jaar door de stad Bremen verder ontwikkeld. "Hier moet in de toekomst een inkoopcentrum voor de consumenten ontstaan, zodat de gehele levensmiddelverzorging op één plaats verenigd wordt“, zegt Claas afsluitend.

Kerngegevens van de groothandelsmarkt Bremen:
- Oprichtingsjaar: 2002
- Oppervlakte: 163.000 m2
- Aantal bedrijven met een stand: 40
- Klanten: 2.800
- Overslag: 250.000 ton per jaar
- Omzet: 316 miljoen euro per jaar
- Consumenten: 1,5 miljoen
- Assortiment: groenten, fruit, vis, vlees, bakkerijproducten, overige levensmiddelen, non-food, bloemen, planten

Meer informatie is te vinden op: www.grossmarkt-bremen.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.