Rudis als grondbehandeling voor zaaien

Rudis toegelaten in teelt van uien, sjalotten en knoflook

Het Ctgb heeft de toelating verleend voor Rudis als een grondbehandeling voor zaaien in uien, sjalotten en knoflook. Bodemgebonden ziekten vormen in toenemende mate een probleem. Om bodemgebonden ziekten beheersbaar te houden, zijn meerdere maatregelen noodzakelijk, zoals perceelskeuze, gewasrotatie, bedrijfshygiëne, raskeuze en bewaring. De toelating van Rudis vormt een belangrijk onderdeel in de  totale pakket aan maatregelen om grondgebonden ziekten, zoals witrot en Fusarium, beheersbaar te houden, aldus Bayer Crop Science. 


Aantasting van witrot

Rudis mag voor het zaaien ingewerkt worden in een dosering van 0,6 liter/ha. Het geniet de voorkeur om de toepassing voor de laatste grondbewerking voor het zaaien uit te voeren. Om in het water levende organismen te beschermen, is de toepassing in uien, knoflook en sjalotten (grondbehandeling) in percelen die grenzen aan oppervlaktewater uitsluitend toegestaan indien op het gehele perceel gebruik wordt gemaakt van een techniek uit tenminste de klasse DRT90.

Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
Energieweg 1
3641 RT MIJDRECHT
T: 00 31 297 280 666
E: nl.cropscience@bayer.com 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.