Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport Oostenrijk week 45/2019

"Rustige aardappelafzet, ongewijzigde telersprijzen bij de uien"

De situatie op de Oostenrijkse aardappelmarkt is rustig en evenwichtig. De magazijnen van de handelaren zijn enigermate goed gevuld, waarbij er ook nog steeds aardappelen door de telers worden aangevoerd. Gezien een gebrek aan prijsperspectieven op de middellange termijn doen veel telers dit jaar liever vroeger dan later afstand van hun producten. De binnenlandse handel verloopt ondertussen rustig en onspectaculair, zoals typisch in november. De huishoudens zijn meestal nog goed van actieproducten voorzien.

In de komende weken zou de afzet weer aan moeten trekken – er wordt nog steeds nauwelijks geëxporteerd. Aanvragen uit Zuidoost- en Oost-Europa komen weliswaar continu binnen, maar momenteel haakt men meestal nog af om de prijs. Bij de telersprijzen waren er ook deze week geen veranderingen. In Niederösterreich werd aan het begin van de week een prijsspanne van 22 euro per 100 kg tot 28 euro per 100 kg genoemd. Uit Oberösterreich werden eveneens ongewijzigde prijzen van maximaal 28 euro per 100 kg gemeld.

Uienmarkt zonder impulsen
Op de Oostenrijkse uienmarkt zijn er geen grote veranderingen te zien. Een goed toereikend aanbod stuit nog steeds op een ongewijzigd rustige binnenlandse vraag. De gehoopte afzetimpulsen op de Oostenrijkse markt laten nog op zich wachten. Er wordt doorlopend geëxporteerd, maar in een omvang die te overzien is. De prijzen, die men in Oost-Europa kan vragen, zijn echter nog begrensd. Bij de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van de voorgaande week. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, wordt bij een juiste kwaliteit en grootte meestal tussen de 23 en 28 euro per 100 kg betaald.

Worteloogst nog bezig
De wortelenmarkt in Niederösterreich staat nog steeds in het teken van wortelen in bewaring leggen. De oogstwerkzaamheden gaan door, ook al zijn de oogsttemperaturen nog steeds te hoog. De oogst zou gemiddeld uit kunnen gaan vallen, echter zijn er dit jaar ook grotere oogstverliezen door aanvreten door muizen. De binnenlandse vraag is rustig, typisch voor november. Wat betreft de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van voorgaande week.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: