Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DCA-Markets introduceert spot- en termijnprijzen uien

DCA-Markets start vanaf 13 november 2019 met de DCA-notering Spotprijs Uien (DCA-SU). Dit is een gewogen gemiddelde waarde van gele uien, gebaseerd op de beursnoteringen van Goes, Middenmeer en Emmeloord. De DCA Spotprijs uien wordt elke donderdag vastgesteld gedurende het seizoen waarin de onderliggende noteringen bekend worden gemaakt. Het betreft een van-tot (hooglaag) prijs.

Op basis van de berekende spotprijzen worden eveneens per 13 november iedere week termijn (of forward) prijzen voor de uien (DCA-SUF) berekend. Voor alle resterende maanden in het seizoen wordt zo een prijs berekend voor levering van die uien op de laatste donderdag van die betreffende maand. Dat betekent dat bovenop de spotprijs een bewaarvergoeding van 0,175 euro wordt toegepast voor elke week die nog resteert tot levering in die betreffende forward maand.

Transparantie
"We willen ons inspannen voor het transparant maken van markten voor agrarische producten", aldus René van ’t Riet van DCA-Markets. "Dat doen we nu door een DCA-Spotprijs voor gele uien te berekenen die representatief is voor heel Nederland en daarmee bepalend is in Europa. Op basis van deze spotprijs worden de termijnprijzen bepaald die in één overzicht de markt laat zien voor levering later in het seizoen, zeg maar de termijnmarkt van uien. Partijen hebben hier houvast aan en kunnen besluiten tegen deze onafhankelijk prijs onderling af te rekenen."  

Voor meer informatie:
DCA-Markets
Middendreef 281
8233 GT  LELYSTAD
E: [email protected] 
W: www.dca-markten.nl 

 

 

 

Publicatiedatum: